Τα χρέη προς το Δημόσιο πνίγουν την υπάγωγή του Άρη στο άρθρο 99

Η υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, δείχνει να βαλτώνει, καθότι η κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει στάση γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πλέον, το Δημόσιο, φαίνεται ότι δε θα συναινεί για καμία υπόθεση που αφορά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η προσπάθεια της κιτρινόμαυρης εταιρείας οδηγείται σε αδιέξοδο, καθώς το 55% των βεβαιωμένων οφειλών της ΠΑΕ είναι προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για εξελίξεις που δυσκολεύουν πάρα πολύ την προσπάθεια του Αρη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρεπόμενα. Για το απόγευμα της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ, με αποκλειστικό θέμα το 99 και το τι μέλει γεννέσθαι γύρω απ΄ αυτή την υπόθεση.

Εάν διαπιστωθεί πλήρες αδιέξοδο, δεν αποκλείεται να υποβληθούν παραιτήσεις, μελών της νομικής υπηρεσίας, όπως για παράδειγμα του κ. Στάθη Τσομίδη, ο οποίος παρουσιάζεται ενοχλημένος από την εν γένει λειτουργία της ομάδας γύρω από το άρθρο 99, όντας πέρα από μέλος της νομικής επιτροπής, ταυτοχρόνως μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ.