Σάλος από το ισπανικό σκάνδαλο ντόπινγκ

Ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο που ξέσπασε τη Δευτέρα για διακίνηση και οικειοποίηση απαγορευμένων ουσιών για λογαριασμό της ομάδας του, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ινιάκι Μπαντιόλα.

Ο Μπαντιόλα ήταν υπεύθυνος του σωματείου του Σαν Σεμπαστιάν για όλο το 2008.

Το θέμα προέκυψε από αδικαιολόγητες και αφορολόγητες πληρωμές που εμφανίστηκαν στο λογαριασμό του Μπαντιόλα για το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2007.

Οι ισπανικές Αρχές ερεύνησαν το θέμα και έφτασαν μέχρι τις εταιρείες που πωλούν συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα που αυξάνουν τις αθλητικές επιδόσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα AS της Μαδρίτης.

Ο Μπαντιόλα αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι έχει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο e-mail που επιβεβαιώνει την πληρωμή για αγορά προϊόντων ντόπινγκ.

Ο πρόεδρος της Λίγκας και προϊστάμενος του Μπαντιόλα στον βασκικό σύλλογο το 2008, Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν, δήλωσε πλήρη άγνοια για το θέμα: "Δεν έλαβα ποτέ γνώση για παράνομες πρακτικές, ούτε είχα την παραμικρή υποψία για τη συμπεριφορά του ιατρικού προσωπικού, το οποίο πάντα εργαζόνταν με το maximum της ηθικής και του επαγγελματισμού".

Ωστόσο, ο γιατρός Ιφεμιάνο Φουέντες, που εργάστηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, βρίσκεται κάτω από έρευνα για συμμετοχή σε ντόπινγκ στην επιχείρηση "Operation Puerto".

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ανταπάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση ή ανάμιξη στο σκάνδαλο αυτό. Ο ένας μετά τον άλλον οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα εκείνο το διάστημα διαψεύδουν κάθε εμπλοκή τους με ύποπτη ουσία. "Δε γνωρίζω αν η ομάδα ντοπαριζόταν τότε. Δεν μπορώ να το απαντήσω. Γι' αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι οι γιατροί της ομάδας δε μας έδιναν τότε τίποτα ύποπτο ή ουσία που να μην τη γνωρίζαμε", δήλωσε ο Ρώσος Βαλερί Κάρπιν, αρχηγός τότε της ομάδας και νυν προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας.