Αλλάζει μορφή από του χρόνου το Κύπελλο Ελλάδος

Διαφορετικό θα είναι το μοντέλο της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ως αποτέλεσμα των αναδιαρθρώσεων στις εθνικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Πλέον, στο θεσμό θα συμμετέχουν ομάδες μόνο από τη Superleague και τη Football League και όχι από την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, η οποία θα αναμορφωθεί πλήρως, συγχωνευόμενη με τη Δ' Εθνική.

Είναι γνωστό ότι από του χρόνου στη Football League θα υπάρχουν περισσότερες ομάδες και θα χωριστούν σε δύο ομίλους, κάτι που ουσιαστικά θέτει ως μονόδρομο τη διαφοροποίηση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday.

Για την οριστική μορφή της διοργάνωσης από τη σεζόν 2013-14 έχουν υπάρξει διάφορες σκέψεις σε συζητήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίνεται το σενάριο επαναφοράς του συστήματος των ομίλων στην πρώτη φάση, ύστερα από πολλά χρόνια.

Πιο προχωρημένο σενάριο είναι η έναρξη της διοργάνωσης από πολύ νωρίς, ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, όμως μια τέτοια εκδοχή δύσκολα θα έβρισκε σύμφωνες τις ομάδες αμφότερων των κατηγοριών.