Στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ δεν έγινε με θεμιτά μέσα αποκαλύπτει το "France Football" σε μία έρευνα 20 σελίδων στο τελευταίο του τεύχος, σύμφωνα με το sport-fm.gr
Το φημισμένο γαλλικό περιοδικό κάνει λόγο για εξαγορά ψήφων από τους Άραβες και κατηγορεί ως εμπλεκόμενες τις ομοσπονδίες της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι Ίσα Χαγιάτου και Ζακ Ανουμά από τη συνομοσπονδία της Αφρικής πούλησαν τις ψήφους τους στο Κατάρ λαμβάνοντας έκαστος 1,5 εκατομμύριο δολάρια.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, έκανε απευθείας συζητήσεις με τους ανθρώπους της ζάπλουτης χώρας ανάμεσα στους οποίους και ο Πρίγκιπας Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι. Μάλιστα λέγεται πως ήταν παρών σε δείπνο που έγινε ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, όπου έγιναν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Μεταξύ αυτών, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο επενδύσεων από το Κατάρ στο γαλλικό ποδόσφαιρο, ενώ το 2011 ένας όμιλος επενδυτών απέκτησε το 70% των μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο ισχυρός άνδρας της UEFA αναφέρει, πάντως, πως "… ο κύριος Σαρκοζί ουδέποτε μού ζήτησε να ψηφίσω το Κατάρ. Με κάλεσε στο δείπνο, αλλά ήξερε πως η ψήφος μου είναι ανεξάρτητη και πως θα ψήφιζα την υποψηφιότητα που θεωρούσα εγώ καταλληλότερη". Πάντως ο Πλατινί τελικά ψήφισε το Κατάρ, καθώς όπως είπε "… ήταν ώρα να πάει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία διαφορετική γωνιά της γης".
Υπενθυμίζεται πως στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 στη Ζυρίχη ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, είχε ανακοινώσει τη νίκη του Κατάρ έναντι των υποψηφιοτήτων των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Νοτίου Κορέα και Ιαπωνία λαμβάνοντας 14 από τις 22 ψήφους στη διαδικασία. Φαβορί ήταν οι Αμερικανοί, καθώς οι Άραβες θεωρούνταν πως είχαν πολλές αδυναμίες στο φάκελό τους, οι οποίες αφορούσαν κυρίως την υποδομή τους.
Το France Football αναφέρει πως έχει στοιχεία για όσα αναφέρει και θα τα προσκομίσει στη FIFA.