Άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή στη Λεωφόρο

Τέλος παίρνει η αγωνία των διοικούντων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την πιθανότητα κατεδάφισης της Λεωφόρου.

Το τριφύλλι εξέταζε πολύ προσεκτικά τη... μετακόμισή του στο γήπεδο της Λεωφόρου για λόγους οικονομικούς, αλλά το θέμα σκόνταφτε στην πιθανότητα, σε περίπτωση ακύρωσης ή εμπλοκής -όπως συμβαίνει σε παρόντα χρόνο- των έργων του Βοτανικού, να ζητηθεί πίσω το δικαίωμα χρήσης του χώρου.

Δεκτή έγινε η τροπολογία, με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου είναι προγραμματισμένο ως σήμερα να κτιστεί το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από τη ρύθμιση εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν απορρέουν πια υποχρεώσεις κατεδάφισης για τη Λεωφόρο, ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό.

Με την απόφαση, "παγώνει", συν τοις άλλοις, για πέντε χρόνια η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Παράλληλα, "τακτοποιούνται" για το ίδιο χρονικό διάστημα -πέντε έτη- άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο της Λεωφόρου.

"Αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο, χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου", δήλωσε, ανακουφιστικά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης και κατέθεσε σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο.

Ο υπουργός διευκρίνισε, σε δήλωσή του, ότι "το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά". Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει την πόρτα για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου της Λεωφόρου από τους πράσινους.

"Θα ελεγχθούν τα πάντα κι αυτό το προφυλάσσουμε με την συγκεκριμένη ρύθμιση", συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης.