Κορυφαίος στην Ευρώπη ο Μέσι

Τον τίτλο του καλύτερου παίκτη ποδοσφαίρου στην Ευρώπη κατέκτησε για μια ακόμα χρονιά ο άσος της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι.

Στον ετήσιο διαγωνισμό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο οποίος διεξάγεται από την εφημερίδα “El Pais” της Ουρουγουάης, ο Μέσι προηγήθηκε με 108 ψήφους έναντι 93 του Αντρές Ινιέστα ενώ τρίτος και καταϊδρωμένος ήρθε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο ψήφισαν μόλις εννέα δημοσιογράφοι.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Μέσι, ο οποίος πρόσφατα ξεπέρασε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, καθώς την ίδια διάκριση είχε αποσπάσει το 2009, το 2010 και το 2011). Με τη φετινή νίκη του ισοφάρισε το ρεκόρ του Ζινεντίν Ζιντάν, που είχε χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη το 1998, το 2001, 2002 και το 2003.

Τον τίτλο του καλύτερου προπονητή κατέκτησε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος επικράτησε για εννιά ψήφους του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στο διαγωνισμό, που διεξάγεται τα τελευταία 27 χρόνια, συμμετείχαν περίπου 250 δημοσιογράφοι από όλα τα Μέσα της Ευρώπης (εφημερίδες, περιοδικά, γραφεία Τύπου).