Πρεμιέρα Champions League με 8 αναμετρήσεις

Χορταστική αναμένεται να είναι σήμερα, η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Εκτός από την κρίσιμη αναμέτρηση των Ερυθρολεύκων με τη Σάλκε στο στάδιο Καραϊσκάκη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφτά ακόμα αναμετρήσεις.

Ξεχωρίζει ο αγώνας της Ρεάλ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Μαδριλένοι θέλουν με κάθε θυσία να κατακτήσουν τη νίκη για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν μέχρι στιγμής, στους τέσσερις πρώτους αγώνες τις Πριμιέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα της Μαδρίτης Η Ρεάλ θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο της πιο παραγωγικής ομάδας στο θεσμό, με 348 γκολ σε 175 αγώνες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την αιώνια αντίπαλό της, Μπαρτσελόνα, με 341 σε 171 ματς.

Το σύνθημα για τη νίκη έδωσε και ο ποδοσφαιριστής της Βασίλισσας, Σάμι Κεντίρα. «Είναι φυσιολογικό να μας λείπει η αυτοπεποίθηση μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν της Πριμέρα Ντιβισιόν. Παρ' όλα αυτά, το ματς της Τρίτης κόντρα στη Σίτι είναι η ευκαιρία που χρειαζόμαστε για να μπούμε και πάλι στο σωστό δρόμο», σχολίασε.

Στο μενού της σημερινής αγωνιστικής, ξεχωρίζει και ο αγώνας της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Δυναμό Κιέβου. Οι Παριζιάνοι αντιμετωπίζουν τον αποψινό αγώνα σαν μία νέα περιπέτεια και σύμφωνα με το αστέρι της ομάδας, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όλοι οι παίκτες είναι διψασμένοι για την επιτυχία και θα δώσουν το 200% του εαυτού τους.

Από την πλευρά της η Άρσεναλ συμμετέχει για 15η συνεχή χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» είναι το φαβορί για την κυριαρχία στον όμιλο και στο σημερινό αγώνα με αντίπαλο την πρωτάρα στα “αστέρια” του Τσάμπιονς Λιγκ, Μονπελιέ. Οι Γάλλοι δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία τους στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκονται στη 16η μόλις θέση, αλλά το κίνητρο είναι μεγάλο και δηλώνουν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων:

Group A

21:45 Nτιναμό Ζάγκρεμπ - Πόρτο

21:45 Παρί Σεν Ζερμέν - Ντιναμό Κιέβου

Group B

21:45 Moνπελιέ - Άρσεναλ

21:45 Oλυμπιακός - Σάλκε

Group C

21:45 Μίλαν - Άντερλεχτ

21:45 Μάλαγα - Ζενίτ

Group D 2

1:45 Ντόρτμουντ - Άγιαξ

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι