Μανια-σμένος ο Απόλλων Σμύρνης προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Μανιά, σκόρερ δύο τερμάτων, ο Απόλλων Σμύρνης άφησε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος τον ΟΦΗ, αφού επιβλήθηκε με σκορ 2-0 στη Ριζούπολη της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του επαναληπτικού αγώνα του Απόλλων Σμύρνης με τον ΟΦΗ, κατόρθωσε να αναθαρρήσει η Ελαφρά Ταξιαρχία.

Αυτό συνέβη επειδή ο Μιχάλης Μανιάς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι, με τον τρόπο αυτό, ισοφάρισαν το πλεονέκτημα που είχε ο ΟΦΗ από το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Γεντί Κουλέ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, όταν επιτέλους "ξύπνησε". Δύο λεπτά νωρίτερα (13'), ο Μανιάς έχασε διπλή ευκαιρία από κοντά να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Με αιχμές τους Μονιάκη και Παπάζογλου, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ήταν ο Απόλλωνας που ζήτησε πέναλτι στο 70', την ώρα που σουτ του Μανιά βρήκε εξ επαφής το χέρι του Μονιάκη.

Η ευκαιρία του 36ου λεπτού με τον Λαμπρόπουλο παρέμεινε η καλύτερη του ΟΦΗ σε ολόκληρο το 90λεπτο και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί ο Μανιάς, από πάσα του Διαμαντίδη, πέτυχε το 2-0 στο 107' και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Απόλλωνα. Ο Μιχάλης Μανιάς ήταν ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του αγώνα της Ριζούπολης.

Ο θριαμβευτής Απόλλων θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Πανθρακικό.