Euro 2016: Νικήτρια με ανατροπή στον βρετανικό εμφύλιο η Αγγλία

Οι Άγγλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Ουαλία, όμως επικράτησαν με 2-1, χάρη σε γκολ του Στάριτζ στις καθυστερήσεις

Αυτή τη φορά τα κατάφερε! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Αγγλία πέτυχε την ανατροπή κόντρα στην Ουαλία, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 με τον ίδιο τρόπο που έχασε τη νίκη στο ματς της πρεμιέρας με τη Ρωσία: με γκολ στις καθυστερήσεις!

Οι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι (ήταν άλλωστε μονόδρομος γι' αυτούς η νίκη μετά το 1-1 της πρεμιέρας) και στο 7' έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Στέρλινγκ από πλεονεκτική θέση έκανε άσχημο τελείωμα, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τα "Λιοντάρια" συνέχισαν να πιέζουν, και στο 26' ο Κέιχιλ έπιασε την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ, όμως ο Χένεσεϊ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Στο 32' οι Άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν μετά από κεφαλιά του Κέιν η μπάλα σταμάτησε στο προτεταμένο χέρι του Ντέιβις μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο και δεν υπέδειξε πέναλτι.

Και ενώ φαινόταν πως το γκολ για τους Άγγλους ήταν θέμα χρόνου, κόντρα στη ροή του αγώνα η Ουαλία "χτύπησε" με τον Μπέιλ, που με τη... βοήθεια του Άγγλου γκολκίπερ Χαρτ (που δεν αντέδρασε σωστά) με απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, "παγώνοντας" τους παίκτες του Ρόι Χότζον.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Άγγλος προπονητής αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και στο ημίχρονο πέρασε στο παιχνίδι τον Βάρντι, ο οποίος τον δικαίωσε στο 56', όταν μετά από φάση διαρκείας ο Γουίλιαμς έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα έφτασε στον Βάρντι, που εξ επαφής σκόραρε, χωρίς να είναι οφσάιντ, αφού η "πάσα" έγινε από αντίπαλο.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ, με την άλλη αλλαγή του Χότζον, τον Στάριτζ, να παίρνει πολλές φάσεις πάνω του, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει - όλα αυτά όμως μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Στάριτζ βρέθηκε και θέση βολής και νίκησε τον Χένεσεϊ στην κλειστή του γωνία, χαρίζοντας τη νίκη-οξυγόνο στην Αγγλία, που με αυτή τη νίκη έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ η Ουαλία έμεινε στους 3, σε έναν πολύ μπερδεμένο όμιλο, όπου η Σλοβακία έχει επίσης 3 βαθμούς, ενώ η Ρωσία 1.