Euro 2016: Η Ελβετία την υπεροχή, η Ρουμανία τον πόντο

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν οι δύο ομάδες, σε παιχνίδι για τον 1ο Όμιλο

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ρουμανία και Ελβετία σε παιχνίδι για τον 1ο Όμιλο του Euro 2016, με τους Ελβετούς να είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά τους Ρουμάνους να τους στερούν το “τρίποντο” με ένα (ανόητο) πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Λιχτστάινερ.

Οι Ελβετοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 7', όταν το ωραίο σουτ του Σεφέροβιτς πέρασε λίγο άουτ, αλλά και στο 16', όταν ο Σεφέροβιτς... δεν κατάφερε να νικήσει τον Ταταρουσάνου στο τετ α τετ.

Ένα λεπτό μετά τη μεγάλη φάση της Ελβετίας, ο Λιστχτάινερ σταμάτησε αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Στάνκου, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι και τον Στάνκου να εκτελεί εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Οι Ελβετοί πίεσαν για την ισοφάριση, και μόλις στο 20' ο Σχαρ ανάγκασε σε μεγάλη επέμβαση τον Ταταρουσάνου με μακρινό σουτ, όμως ήταν και πάλι η Ρουμανία που έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, με το σουτ του Σαπουνάρου να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 38' ήταν και πάλι η σειρά της Ελβετίας να απειλήσει με τον Τζεμαϊλι, του οποίου η κεφαλιά πέρασε λίγο άουτ.

Το γκολ που άξιζαν να πετύχουν οι Ελβετοί ήρθε τελικά στο 57', με τον Μεχμέντι να “εκτελεί” τον Ταταρουσάνου από τη μεγάλη περιοχή.

Στη συνέχεια το παιχνίδι δεν είχε πολλές συγκινήσεις, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος, αφήνοντας και τις δύο ομάδες με το... παράπονο.

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός της Ρουμανίας στη διοργάνωση, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τη διοργανώτρια Γαλλία, ενώ οι Ελβετοί έφτασαν τους 4 βαθμούς και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους 16.