Euro 2016: Με το ζόρι η Ισπανία κόντρα στην Τσεχία, ήρωας ο Πικέ

Με ένα γκολ που θύμισε... Μπαρτσελόνα, οι "Φούριας Ρόχας" επικράτησαν με 1-0

"Ίδρωσε" κόντρα στην Τσεχία η κάτοχος του τροπαίου Ισπανία, όμως στο τέλος τα κατάφερε: Οι "Φούριας Ρόχας" επικράτησαν με 1-0 των Τσέχων, χάρη σε ένα γκολ του Πικέ στο 87', και ξεκίνησαν (έστω και με το... ζόρι) με νίκη την προσπάθειά τους στο Euro 2016.

Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, με τους Τσέχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να απειλούν κυρίωςμε αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ισπανούς ήρθε στο 16', όταν ο Τσεχ απέκρουσε εξ επαφής προβολή του Μοράτα, ενώ στο 28' ο Τσεχ είπε και πάλι "όχι" στον Ισπανό επιθετικό.

Ο Τσέχος γκολκίπερ σταμάτησε επίσης και τη "βολίδα" του Ζόρντι Άλμπα στο 40', αλλά και το κοντινό πλασέ του Σίλβα που πήρε το "ριμπάουντ" αμέσως μετά.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, και στο 46' η μπάλα από το γύρισμα του Μοράτα που κόντραρε στον Χούμπνικ σταμάτησε στο δοκάρι του Τσεχ,.

Οι Τσέχοι απείλησαν στο 57' με την προβολή του Χούμπνικ από κοντά που μπλόκαρε ο Ντε Χέα, ενώ στο 65' ο Φάμπρεγας έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 70' ήταν η σειρά του Ζόρντι Άλμπα να φτάσει κοντά στο γκολ, με τον Χούμπνικ να σώζει την Τσεχία, ενώ στο 73' ο Σίλβα έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τη λύση τελικά έδωσε ο Πικέ, που στο 87' πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ινιέστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τους "Φούριας Ρόχας".

Βέβαια, για να μείνει μέχρι το τέλος το 1-0 χρειάστηκε στις καθυστερήσεις ο Ντε Χέα να αποκρούσει δύσκολα με τις γροθιές τον "κεραυνό" του Νταρίντα, που θέλησε να... κλέψει τον πόντο, αλλά δεν τα κατάφερε.