Αγρίεψε ο Στραματσόνι: “Όποιος δεν αντέχει την πίεση, ας φύγει”

"Καμπανάκι" από τον Ιταλό προπονητή μετά την ισοπαλία (σαν ήττα) με τον ΠΑΟΚ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παίκτες του έστειλε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνισε πως δεν θα ανεχθεί περαιτέρω δικαιολογίες από κανέναν και ουσιαστικά έκρουσε καμπανάκι λέγοντας πως: «Όποιος δεν αντέχει την πίεση στην ομάδα, θα ήταν καλύτερα να φύγει»! 

Ο Ιταλός προπονητής χαρακτήρισε... ήττα την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (λόγω του ότι η ομάδα του προηγήθηκε, έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς), ανέλαβε μερίδιο ευθύνης για λάθη και άσχημα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και υπογράμμισε πως είναι όνειρο να μπει στη νέα Λεωφόρο ως τεχνικός του τριφυλλιού! 

Οι δηλώσεις Στραματσόνι στην NOVA 

«Απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι σαν να χάσαμε, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό είπα κι εγώ στους παίκτες μετά τον αγώνα. Είναι ξεκάθαρο πως θέλαμε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία και τελικώς αυτή είναι σαν ήττα. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο σκορ, χάνουμε το προβάδισμα, λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Ίσως είναι θέμα νοοτροπίας και πρέπει να το βελτιώσουμε. Σε κανένα ματς δεν έχουμε σταματήσει να παλεύουμε κι αυτό θα κάνουμε και στα επόμενα των πλέι οφ, αρχής γενομένης με την ΑΕΚ. 

Είμαστε στον Παναθηναϊκό και δουλεύουμε υπό πίεση, γιατί είμαστε κορυφαία ομάδα και ανήκουμε σε έναν μεγάλο σύλλογο. Όποιος δεν είναι έτοιμος να παίξει ποδόσφαιρο υπό πίεση, θα ήταν καλύτερα να φύγει από τον Παναθηναϊκό! 

Και στα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ δεχθήκαμε γκολ. Μας έγιναν δύο φάσεις και φάγαμε δύο γκολ. Εμείς οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Πρέπει στη συνέχεια των πλέι οφ να εμφανιστούμε πιο προσεκτικοί. Είπα στους παίκτες και σε όλους πως δεν θέλω να ακούσω άλλες δικαιολογίες. Δεν θέλω να ακούω για δοκάρια, ατυχία, τιμωρίες, τραυματίες. Τη φετινή περίοδο όλοι έκαναν λάθη, με πρώτο εμένα. Δεν θέλω άλλες δικαιολογίες, θέλω μέσα από πράξεις και από αποτελέσματα να δείχνουμε πως παλεύουμε». 

Για το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Για να είμαι ειλικρινής, εγώ είμαι συγκεντρωμένος στη δική μου ομάδα κι όχι σε άλλους. Έχει συμβεί κάτι πολύ περίεργο φέτος με τις συνεχείς αλλαγές στο πρόγραμμα. Εμένα με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός κι όχι η ΑΕΚ. Θέλουμε φυσικά τους τρεις βαθμούς». 

Για την πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Είμαι εντυπωσιασμός και χαρούμενος με την επιλογή του Ζιλμπέρτο, γιατί χρειαζόμαστε την εμπειρία, το στάτους και την χαρισματική του προσωπικότητα. Το ήξερα για την επιλογή του Ζιλμπέρτο από τον κ. Αλαφούζο. Από τις πρώτες μας συζητήσεις, έμεινα ικανοποιημένος. Είδε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για το μέλλον. Είμαι χαρούμενος που η πρώτη μας… μεταγραφή είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα». 

Για τη νέα Λεωφόρο και τον κόσμο: «Από τη στιγμή που έχω καθημερινή επαφή με την ομάδα, αυτό που βλέπω είναι πως μαθαίνοντας την ιστορία του Παναθηναϊκού εκ των έσω, υπάρχει μεγάλο πάθος και αγάπη για τον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας… ανήκει στον κόσμο του, οι οπαδοί του έχουν μεγάλη συμμετοχή στα δρώμενα του συλλόγου. Το ποδόσφαιρο προχωράει και είναι σημαντικό η ομάδα να έχει δικό της σύγχρονο γήπεδο. Ονειρεύομαι κι εγώ να μπω ως προπονητής του Παναθηναϊκού στο νέο γήπεδό μας».

Πηγή: sport-fm.gr