Δύο χρόνια στον Μπέο για την υπόθεση απόπειρας εκβίασης διαιτητή

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως  καταδικάστηκε από το Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες του ίδιου του διαιτητή, ο οποίος το 2011 είχε καταθέσει πως δέχθηκε απειλές από τον κατηγορούμενο. Ο διαιτητής κατέθεσε σήμερα στη δίκη, αλλά υποστήριξε πως δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί την επίμαχη περίοδο.

Αν και ο διαιτητής καταθέτοντας στο δικαστήριο ανακάλεσε τους αρχικούς ισχυρισμούς του ότι δέχτηκε απειλές το 2011 από τον Αχιλλέα Μπέο, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και τον έκρινε ένοχο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός  "δεν παίζει ρόλο ότι δεν θυμάται καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα".  Για το λόγο αυτό ο κατηγορούμενος αναρωτήθηκε  μετά τη απόφαση
 "Μία ερώτηση να κάνω αν οι μάρτυρες ήταν κατά μου τι θα έπαιρνα, ισόβια;" 

Απολογούμενος, ο κ. Μπέος αρνήθηκε την κατηγορία, αποδίδοντας την όλη υπόθεση σε «κασέτες (σσ καταγραφής συνομιλιών) για τις οποίες ουδείς γνωρίζει πως βρέθηκαν» ενώ τόνισε πως αυτό το υλικό έχει υποστεί συρραφή.