“Πάγωσε” στην Ουκρανία ο Ολυμπιακός, ήττα 0-2 από την Ντνίπρο

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε στην Ουκρανία ο Ολυμπιακός από την Ντνίπρο, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του Europa League, με την υπόθεση πρόκριση να δυσκολεύει για τους “ερυθρόλευκους”.

Σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις, οι Ουκρανοί, που λόγω των ταραχών στην ανατολική Ουκρανία αναγκάστηκαν να παίξουν σχεδόν 400 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική τους έδρα, είχαν την τύχη με το μέρος τους, αλλά κατάφεραν να εκμεταλλευθούν και τα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού, “χτυπώντας” δύο φορές μέσα σε ένα καταστροφικό για τους Πειραιώτες πεντάλεπτο.

Στο 50', ο Κανκάβα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, το οποίο όμως κόντραρε στο πόδι του Σαντάνα, με την μπάλα να αλλάζει πορεία, να ξεγελά τον Ρομπέρτο και να καταλήγει στα δίχτυα του Ισπανού γκολκίπερ. Και στο 54', ο Ρόταν εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από όλους και αιφνιδίασε τον Ρομπέρτο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τους Ουκρανούς να πετυχαίνουν το 2-0.

Αν και πίεσε για να πετύχει ένα γκολ που θα του έδινε καλύτερες πιθανότητες πρόκρισης, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Μπόικο, με εξαίρεση τη φάση του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον στράικερ του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Πλέον, στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη, που θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πρέπει να νικήσουν την Ντνίπρο με διαφορά τριών τερμάτων για να πάρουν την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.