Πρώην ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού: Μακάρι να πάρει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Οκκάς έχει παίξει και στις δύο ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία της Superleague και ελπίζει ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα τα καταφέρει το απόγευμα της Τετάρτης στο Γ. Καραϊσκάκης, διότι πρόκειται για μοναδική ευκαιρία που έχει φέτος στον Πειραιά.

"Αν μπορούσα να γυρίσω τα χρόνια πίσω θα ήθελα να είμαι σ' αυτό το ματς ή σαν παίκτης του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ. Αν δεν το ζήσεις από κοντά... Είμαι πολύ τυχερός που το έζησα. Δεν έχει σημασία αν νίκησα ή έχασα, αλλά όλο αυτό το σκηνικό της προετοιμασίας όλη τη βδομάδα ήταν μοναδικό", είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sentra FM.

"Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, μόνο και μόνο λόγω έδρας. Είναι ντέρμπι και οι δύο κυνηγάνε τον ίδιο στόχο, χρίζουμε φαβορί με διαφορά στήθους τον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι αποτελεί επιπλέον κίνητρο το ό,τι έγινε πέρυσι. Είναι ένα ντέρμπι και είναι ούτως ή άλλως ξεχωριστό. Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα που έχουμε χρόνια να δούμε τον ΠΑΟΚ πριν από ντέρμπι να είναι πιο πάνω από τον Ολυμπιακό", είπε ακόμη ο Γιάννης Οκκάς.

"Περιμένω να δω πως θα χειριστούν το παιχνίδι με τις αλλαγές και πως θα εξελιχθούν. Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει να τελειώσει το ματς όσο πιο γρήγορα γίνεται με την λογική να λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να βρει χώρους. Βέβαια αυτό που ξέρω από τον Αναστασιάδη είναι ότι δεν πάει πάντα βάσει λογικής και ειδικά σε τέτοια ματς. Τα πρώτα λεπτά ίσως να 'ναι τα πιο δύσκολα. Είναι μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει πάρει τρόπαιο", πρόσθεσε.

"Εύχομαι και στους δύο τα καλύτερα", συμπλήρωσε.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της αναμέτρησης και επίσης, ότι ο τρόπος που ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, προσεγγίζει τα παιχνίδια, με τις αναφορές στην Παναγία, είναι μοναδικός: " Απ' ό,τι θυμάμαι και στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική, Ορθόδοξοι ήμασταν οι περισσότεροι και δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι εννοούσε. Για τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Το πιστεύει. Είναι δικαίωμά του. Αν το βλέπουμε εμείς ως υπερβολικό, δεν παίζει ρόλο. Πρέπει να το σεβαστούν όλοι".