Superleague: Τα πλάνα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι

Έκρυψαν κατά κανόνα τα πλάνα τους για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής οι προπονητές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός

Αποτελεί στοίχημα για τον Ισπανό Μίτσελ να καταφέρουν οι εν ενεργεία πρωταθλητές να κάνουν επιθετικό παιχνίδι πρωτοβουλίας στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

Σε κανέναν αγώνα που ο Ολυμπιακός λογιζόταν το φαβορί και θα καλούνταν να δημιουργήσει φάσεις, δεν τα έχει καταφέρει φέτος.

Τουναντίον, αν δεχτεί γκολ, τότε αρχίζει να... τρέχει, όπως με Μάλμε και Εργοτέλη ή γίνεται πολύ προβλέψιμος όσο το παιχνίδι παραμένει στο 0-0, όπως με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης.

Ο Μίτσελ σχεδιάζει να διατηρήσει την ίδια άμυνα, με Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ και Μποτία (επάνω στον Κλάους Αθανασιάδη).

Για τη μεσαία γραμμή, σίγουροι είναι οι Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Φουστέρ. Οι δύο τελευταίοι θα είναι οι παρτενέρ του Μήτρογλου, ο οποίος πιθανότατα θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίτσελ έχει υπόψη του ότι πέρσι ο Κάμπελ εξουδετέρωσε μόνος του τον ΠΑΟΚ από τα πλάγια και έχει στο μυαλό του τη χρησιμοποίηση του Αφελάι που πήρε ανάσες.

Αυτό είναι το κυρίαρχο και πιθανότερο σενάριο. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να παίξει εκεί ο Φουστέρ και ο Εντινγκά να καλύψει τα κενά στη μεσαία γραμμή. Λιγότερες πιθανότητες έχει το σενάριο να παίξει στα πλάγια ο Μπενίτες, ως δεύτερος φορ, ενώ ο Μίτσελ πνέει τα μένεα με τον Κασάμι, που δεν ακολουθεί τις οδηγίες του και θα τον αφήσει στον πάγκο.

ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει μικρότερο και πιο κουρασμένο ρόστερ. Ο μεγάλος του "πονοκέφαλος" έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Μιγκέλ Βίτορ στην άμυνα, μιας και ο Κατσικάς και ο Τζαβέλλας είναι τραυματίες. Το να μπει ο Ποζατζίδης κατευθείαν σε τέτοιον μεγάλο αγώνα θα είναι ρίσκο πρώτου μεγέθους, όμως ο Αναστασιάδης δεν καταλαβαίνει από αυτά.

Ως πιθανότερη εναλλακτική λύση, δοκιμασμένη στην προπόνηση, είναι η μετατόπιση του Τζιόλη στα στόπερ, αν και έτσι χάνεται ένας φορμαρισμένος παίκτης από τα χαφ, όπου είχε σχηματιστεί μια συμπαγής τριάδα, με Κάτσε και Τζανδάρη.

Υπάρχει και η λύση του Κίτσιου ως δεξί μπακ και του Ρατς ως στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή, φανέλα βασικού θα πάρει ο Μάρτενς, αν ο Τζιόλης παίξει κεντρικός αμυντικός. Στα αριστερά θα βρίσκεται ο Σκόνδρας και στο τέρμα ο Γλύκος.

Στην επίθεση θα είναι ο Αθανασιάδης, δεξιά ο "αναγεννημένος" Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Περέιρα ή ο Γκολάσα, να εναλλάσσεται με τον Μάρτενς σε επίθεση και κέντρο με επιφορτωμένη την οργάνωση του παιχνιδιού.