Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2: Κι όμως περνάει…

Εκείνο το πέναλτι του Μιλιβόγεβιτς στον Τέβεζ, που εκτέλεσε ο Βιδάλ και έπιασε ο Ρομπέρτο, κρατά τον Ολυμπιακό ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης με τους ίδιους όρους που διαμορφώθηκαν μετά την ήττα στο Μάλμε και ίσχυαν και πριν την αναμέτρηση στο Τορίνο.

Για να προκριθούν στους 16 του Champions League οι ερυθρόλευκοι, χρειάζονται μία ισοπαλία στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης και μία εντός έδρας νίκη στο φινάλε των ομίλων επί της Μάλμε στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ό,τι δηλαδή ζητούσε στο Τορίνο ο Ολυμπιακός, του αρκεί να το βρει στη Μαδρίτη και έτσι, απλή νίκη επί της πρωταθλήτριας Σουηδίας να του φτάνει την τελευταία αγωνιστική για να περάσει, χωρίς καν να ενδιαφερθεί για το τι θα γίνει στην αναμέτρηση Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, ακόμη κι αν η Γιουβέντους κερδίσει τη Μάλμε στη Σουηδία.

Με ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη και νίκη της Γιουβέντους επί της Μάλμε, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: Ατλέτικο 10, Γιουβέντους 9, Ολυμπιακός 7, Μάλμε 3.

Συνεπώς, με νίκη στο Γ.Καραϊσκάκης επί της Μάλμε, ο Ολυμπιακός, πάει στους 10 βαθμούς.

Με νίκη της Γιουβέντους επί της Ατλέτικο, "πιάνει" τους ροχιμπλάνκος στους 10 βαθμούς και επειδή έχει κερδίσει στο Γ. Καραϊσκάκης και θα έχει πάρει ισοπαλία στη Μαδρίτη, υπερτερεί στην ισοβαθμία και στέλνει την πρωταθλήτρια Ισπανίας στο Europa League.

Αν Γιουβέντους και Ατλέτικο έρθουν ισόπαλες στο Τορίνο, ο Ολυμπιακός αποκλείει τη Γιουβέντους στην ισοβαθμία, καθώς έχει πετύχει δύο εκτός έδρας γκολ στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις.

Αν κερδίσει στην Ιταλία η Ατλέτικο, τότε η Γιουβέντους μένει στους 9 και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους 10. Αυτό, η νίκη δηλαδή της Ατλέτικο στο Γιουβέντους Στάντιουμ, είναι και το μόνο σενάριο που στέλνει τον Ολυμπιακό στους 16, με ήττα στο Βιθέντε Καλδερόν.

Αλλά, σ' εκείνη την περίπτωση, θα εξαρτάται από τους ροχιμπλάνκος για να προκριθεί και σε εκείνους θα αρκεί και η ισοπαλία για να βγουν και πρώτοι στον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός, αν δεν τα καταφέρει, θα συνεχίσει στο Europa League.