Γιατί δε θα χάσει στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Προβλημάτισε ο Ολυμπιακός με την εμφάνισή του στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και χάλασε και τις καλές εντυπώσεις από τα διαιτητικά λάθη του Σπάθα και του βοηθού του, που τελικά τον ευνόησαν.

Οι ερυθρόλευκοι στρέφονται και πάλι εκεί όπου γνωρίζουν πεδίο δόξης λαμπρόν, δηλαδή στην Ευρώπη.

Μοιάζει σχήμα οξύμωρο, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός αντλεί το αγωνιστικό του οξυγόνο από εξαιρετικά ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Μια αμυντικογενής ομάδα, όπως την έχει μεταμορφώσει ο Μίτσελ, με πολλά ανασταλτικά χαφ, με παράλληλο ποδόσφαιρο που δεν πείθει και δεν μπορεί να διασπάσει κλειστές άμυνες, νίκησε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους στο Γ. Καραϊσκάκης και καλείται τώρα να πάρει μια ισοπαλία στα δύο προσεχή 90λεπτα του Champions League κόντρα στις δύο προαναφερθείσες ομάδες με αντίστροφη σειρά.

Οι δύο σερί εκτός έδρας αγώνες σε Γιουβέντους Στάντιουμ και Βιθέντε Καλδερόν αντίστοιχα, δεν αποτελούν στοίχημα για τον Ολυμπιακό, αλλά θα είναι η επιβεβαίωση ή η διάψευση του γεγονότος ότι η ομάδα που έφτιαξε ο Μίτσελ, η πολύ καλή στην άμυνα και στην κάλυψη χώρων και την αλληλοκάλυψη, τα καταφέρνει και μακριά από το Νέο Φάληρο.

Ο Ισπανός, το βράδυ της Τρίτης (21:45), δε θα προχωρήσει σε εκπλήξεις και η ενδεκάδα θα είναι η ίδια με εκείνη της εντός έδρας νίκης επί της Μεγάλης Κυρίας, με εξαίρεση τον Μποτία.

Πρόκειται για τους: Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Αμπιντάλ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Εντινγκά, Κασάμι, Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός θέλει το αποτέλεσμα και μόνο, δεν τον νοιάζει η εμφάνιση, θέλει να σκοράρει, αλλά δεν είναι κι απαραίτητο, του φτάνει να μη δεχτεί γκολ και βασικά, να μη χάσει.

Ο Αυλωνίτης γράφει χιλιόμετρα με την ερυθρόλευκη φανέλα και όλοι ελπίζουν να εξελιχθεί σε νέο Σιόβα, επειδή ο πραγματικός Σιόβας έμεινε στάσιμος εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών.

Οι πολλοί τραυματισμοί προβληματίζουν και στην περίπτωση του Μποτία, ενώ ο Αμπιντάλ, αν δεν φύγει το Δεκέμβρη, θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει το πολυπρόσωπο κέντρο του Ολυμπιακού, με τους τέσσερις χαφ, στο Γ. Καραϊσκάκης, όμως Πίρλο και Μαρκίζιο θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν και οι Ασαμόα, Ογκμπόνα και Κάσερες, ακόμη κι αν αγωνιστούν και οι τρεις, πράγμα δύσκολο, δε θα βρίσκονται στο 100% της απόδοσής τους.

Όσο κι αν έχει κατηγορηθεί φέτος ο Ολυμπιακός, είναι "μανούλα" στο να ελέγχει το ρυθμό ενός αγώνα, ακόμη κι αν αυτό του γυρίζει μπούμερανγκ στους αγώνες που πρέπει εκείνος να είναι αυτός που θα κάνει το κάτι παραπάνω.