Σάντος: Αν δεχτώ υποδείξεις στη δουλειά μου θα φύγω

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Φερνάντο Σάντος στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως αν οι σύλλογοι πάνε στον πρόεδρο της ΕΠΟ και κάνουν υποδείξεις, τις οποίες ο κύριος Σαρρής δεχτεί και αφορούν τότε θα αποχωρήσει την επόμενη στιγμή από την Εθνική ομάδα.

Ο Σάντος μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Μαθήματα δεν δέχομαι από κανένα σύλλογο για το πώς θα κάνω την δουλειά μου. Αν θέλουν ας πάνε στον κύριο Σαρρή να του πουν ποιους πρέπει να καλέσω και αν αυτός το δεχθεί, εγώ θα φύγω.

 Δώστε μου την ομάδα αυτή για ένα 3μηνο και εγώ θα σας την κάνω μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

 Έχει γίνει απολύτως σεβαστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όπως μου έλεγε πρόσφατα ο κύριος Τραπατόνι, είναι δυσκολοκατάβλητη και πρέπει να φτύσεις αίμα για να τη νικήσεις. Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα για αντίπαλο.

 Ήταν κίνηση ματ για την καριέρα και την ζωή μου ο ερχομός μου στην χώρα σας. Με έχει αγαπήσει ο ελληνικός λαός και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό . Όταν βρίσκομαι στην Πορτογαλία νοσταλγώ την Ελλάδα.

 Με τρώει το σαράκι του συλλογικού πάγκου αλλά με κρατάει το συνολικό πρότζεκτ της Εθνικής, το οποίο είναι ακόμα στα σπάργανα.

Για να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στις Ακαδημίες, δουλεύοντας με εξειδικευμένα άτομα. Μόνο στην Ελλάδα λές ταλέντα και βαπτίζεις νέους Μέσι και Ρονάλτο παίκτες 20 και 22 χρονών. Όταν στέλνουμε νέους παίκτες στο εξωτερικό σε ηλικία 15 ετών είναι σα να παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε εμείς να τους εξελίξουμε και λέμε στους ξένους: "κάντε τους εσείς ποδοσφαιριστές και μετά φέρτε τους μας πίσω".