Δοκιμές απόψε στο Δουβλίνο για την εθνική του Σάντος

Τον πλήρη απογαλακτισμό της από την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο στο Euro 2004 βιώνει η εθνική Ελλάδος στο Δουβλίνο. Στον φιλικό αγώνα ενάντια στην Ιρλανδία στο Νταλιμάουντ Παρκ η Ελλάδα θα παραταχθεί χωρίς κανέναν παίκτη στην αποστολή της από τους 23 που αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Πορτογαλίας οκτώμιση χρόνια πριν.

Τι επιδιώκει να δοκιμάσει ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής

Ο Φερνάντο Σάντος έκλεισε το φιλικό με τους Ιρλανδούς για να κάνει πειράματα, κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να τεστάρει τις δυνατότητες συνοχής του διδύμου Κυριάκου Παπαδόπουλου - Δημήτρη Σιόβα. Ενδέχεται επίσης να δοκιμάσει τον Κώστα Σταφυλίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο τέρμα θα καθίσει ο Ορέστης Καρνέζης. Ο Κώστας Περιστερίδης του Πανιωνίου κλήθηκε περισσότερο για να πάρει γεύση από αποστολή της Εθνικής ομάδας.

Στη μεσαία γραμμή είναι τα σπουδαία, όπου υπάρχει η σκέψη να αγωνιστεί βασικός ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και ίσως και ο Παναγιώτης Κονέ στη θέση του Γιάννη Μανιάτη. Αντίστοιχα, στην επίθεση αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά το δίδυμο Στέφανου Αθανασιάδη - Κώστα Μήτρογλου.