Ολυμπιακός: Ο Μπενίτες και οι σκέψεις Μίτσελ για τον σέντερ φορ

Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Χόρχε Ντάνιελ Μπενίτες το απόγευμα της Τρίτης και όλα δείχνουν ότι αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων στην τρέχουσα μεταγραφική σεζόν.

Ο Μάριο Γκόμες επέστρεψε δριμύτερος -και με γκολ- στα φιλικά της Φιορεντίνα και φέρεται να υπολογίζεται και πάλι κανονικά. Θα ήταν ο μόνος για τον οποίο ο Μίτσελ θα έκανε... σκόντο στην απόφασή του να μην πάρει άλλους παίκτες-ονόματα που θα χαλούσαν τη συνοχή του ρόστερ.

Ο Ισπανός προπονητής είναι αναμφισβήτητα ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνιστικού τμήματος και πολύ θα ήθελε άλλο ένα βαρύ φορ, μέχρι να "ανδρωθεί" ο Μπενίτες. Πρόκειται, φυσικά, για τον Κώστα Μήτρογλου, αλλά η απροθυμία της Φούλαμ να χάσει φθηνά τον παίκτη, πιθανότατα μεταθέτει τις εξελίξεις για τον Δεκέμβριο.

Ο Μίτσελ γνωρίζει, πάντως, πως έχει πολλές λύσεις και μέχρι να προσαρμοστεί ο Παραγουανός, που είναι και πουλέν του, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Αφελάι ή τον Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης στα ματς όπου φορ περιοχής δε θα είναι ο Διαμαντάκος.

Στο σύστημα 4-3-3 που εφαρμόζει στον Ολυμπιακό ο Ισπανός, είναι πολλά τα υποψήφια "τρίγωνα" της επίθεσης: Αφελάι-Σαβιόλα-Διαμαντάκος μέχρι Γκαζαριάν-Αφελάι-Ντοσεβί.

Από τη στιγμή που οι Μαζουάκου και Ομάρ μπορούν να αγωνιστούν και στα χαφ, όπως και ο Χολέμπας -ενώ υπάρχουν ακόμη οι Γκαζαριάν, Ντοσεβί, Φουστέρ, Κολοβός- ο Μίτσελ νιώθει ότι η ομάδα του είναι πλήρης στη θέση του box player, με τις επιλογές των Αφελάι, Διαμαντάκου, Σαβιόλα, Μπενίτες, ίσως και του Φουστέρ, όταν ξεπεράσει τις αλλεπάλληλες ενοχλήσεις του, που τον άφησαν εκτός και από την προπόνηση της Τρίτης.