Οι έξι πιθανοί αντίπαλοι Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης

H UEFA προχώρησε στη δημιουργία των χωριστών pots μέσα από τα οποία θα βγουν οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, έναν γύρο δηλαδή πριν τη διαδικασία των πλέι-οφ, που θα οδηγήσει τελικά στους ομίλους της; διοργάνωσης.

Πρόκειται για τους πιθανούς αντιπάλους του Ατρόμητου, αλλά και του Αστέρα Τρίπολης, αν περάσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι.

Κάθε pot περιλαμβάνει έξι ζευγάρια, οπότε γίνεται κατανοητό ότι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έχουν έξι πιθανούς αντιπάλους ο καθένας, εκ των οποίων αρκετοί είναι ζευγάρια, καθότι ο δεύτερος προκριματικός γύρος της διοργάνωσης δεν έχει ολοκληρωθεί (έχει διεξαχθεί μόνο το πρώτο ματς).

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο Ατρόμητος βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης (seeded teams), ενώ το ζευγάρι Ροβανιέμι/Αστέρας Τρίπολης στους αδύναμους (unseeded teams).

Ο Ατρόμητος θα ήθελε να αποφύγει Γκρόνινγκεν και ΑΪΚ Στοκχόλμης, ενώ αν παίξει με τη Λίνφιλντ θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη χώρα μας, καθώς πέρσι αποκλείστηκε στο δεύτερο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης από την Ξάνθη.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει τέσσερις (επτά για την ακρίβεια, μαζί με τους έτερους των ζευγαριών) βατές πιθανότητες και δύο απευκταίες, δηλαδή τη γαλλική Λιόν και τη γερμανική Μάιντζ.

Αναλυτικά, οι πιθανοί αντίπαλοι των δύο ελληνικών ομάδων στο Europa League είναι:

Ατρόμητος

Άστρα Γκιουργκιού (Ρουμανία)
Κουκαρίτσκι (Σερβία)/Γκρόντιγκ (Αυστρία)
Αμπερντίν (Σκωτία)/Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)
Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία)/ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία)
Σεράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)/Χαούγκεσουντ (Νορβηγία)
Ντέρι (Ιρλανδία)/Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία)

Αστέρας Τρίπολης (ή Ροβανιέμι)

Τσερνομόρετς Οδησσού (Ουκρανία)
Λουκέρνη (Ελβετία)/Σεντ Τζόνστον (Σκωτία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)/Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία)
Σιλαμάι Κάλεβ (Εσθονία)/Κράσνονταρ (Ρωσία)
Λιόν (Γαλλία)
Μάιντζ (Γερμανία)