Αναβολή για την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99

Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου 2013 πήρε η υπόθεση της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, με πρόσχημα τις κινητοποιήσεις των δικαστικών. Διατηρείται, ωστόσο, σε ισχύ η προσωρινή διαταγή.

Δεν πέτυχαν άρση της προσωρινής διαταγής οι αντίδικοι

Οι αντίδικοι ζητούσαν την άρση της προσωρινής διαταγής για "πάγωμα" των χρεών, όμως τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να τη διατηρήσει, κι έτσι ο Άρης δεν κινδυνεύει άμεσα με ποινές αφαίρεσης βαθμών κι άλλες κυρώσεις από διεκδικήσεις οφειλών πρώην παικτών του.

O δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, δικηγόρος εταίρων που έχουν απαιτητές χρηματικές διεκδικήσεις από την ΠΑΕ Άρης, ζήτησε να αρθεί η απόφαση "προσωρινής διαταγής" που εξασφάλισε πριν από δύο μήνες η ΠΑΕ για τα διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ, γιατί όπως υποστήριξε αντίκειται στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Οι νομικοί σύμβουλοι των κιτρίνων, Αργύρης Αργυριάδης, Σπύρος Χριστοφορίδης και Στάθης Τσομίδης, απάντησαν πως κανένα αυτοδιοίκητο δεν βρίσκεται πάνω από την ελληνική νομοθεσία.

Η αναβολή για τις 11/01/2013 δίνει στον Άρη χρόνο να βρει λύσεις, αλλά παρατείνει την αβεβαιότητα. Αντικειμενικά, αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη για την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης η οποία δεν είναι ακόμη έτοιμη να περάσει τις "εξετάσεις", για να υπαχθεί οριστικά σε πτωχευτικό καθεστώς. Η απόφαση, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, αναμένεται στις αρχές Μαρτίου.

Υπαγωγή στο άρθρο 99 αλλά... χωρίς βιασύνη

Η υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για τη βιωσιμότητα του συλλόγου σε κάθε περίπτβση.

Η νομική γραμμή του Άρη ακολούθησε , ούτως ή άλλως, την πρόταση της τελευταίας στιγμής της πλευράς Κατσιαούνη να επιδιωχθεί παράταση προκειμένου να κερδίσουν κι άλλο χρόνο για να "δέσουν" καλύτερα τα στοιχεία οι κίτρινοι.

Η ΠΑΕ διατηρεί ακόμη διοικούσα επιτροπή και με αυτήν, δεν επιτρέπεται να υπαχθεί στο άρθρο 99. Ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει ο Άρης, συν τοις άλλοις, τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με τους οποίους έχει συμφωνήσει σε διακανονισμό πληρωμής.