Ο Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ στο Wimbledon

Το νέο μεγάλο ταλέντο του παγκόσμιου τένις, ο 19χρονος Κυπριοαυστραλός Νικ Κύργιος, δικαίωσε το ντόρο γύρω από το όνομά του και απέδειξε ότι άξιζε τη wildcard που του έδωσαν οι διοργανωτές του Wimbledon με το παραπάνω!

Ο Κύργιος απέκλεισε τον 14 φορές νικητή τουρνουά Grand Slam και μεγάλο θριαμβευτή του φετινού Roland Garros, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Κύργιος επικράτησε με 3-1 σετ του σπουδαίου Ισπανού στη φάση των 16 και στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Μίλος Ράονικ.

Ο ταλαντούχος τενίστας περισσότερο άγχωσε τον Ισπανό παρά αγχώθηκε ο ίδιος, έχοντας απέναντι του έναν εκ των κορυφαίων του σπορ.

Με τρομερή αυτοπεποίθηση και γενναιότητα, πήρε 13 άσους στο πρώτο σετ και με 22 έναντι 12 winners επικράτησε 7-6(7-5), δείχνοντας τα δόντια του.

Ο Τοντ Γούντμπριτζ είπε για τον Κύργιο ότι είναι ο νέος Σάμπρας, ενώ ο Τζον ΜακΕνρό τον παρομοίασε με τον Μπόρις Μπέκερ, όταν ήταν 17 ετών και στον Πατ Κας, θύμησε κάτι από Μαρκ Φιλιππούση.

Ο Ναδάλ, που δεν φημίζεται, πάντως, για την αποτελεσματικότητά του στο χόρτο (πέρυσι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, πρόπερσι στον δεύτερο), βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 1-1 με το 7-5 στο δεύτερο, ποτέ όμως δεν έδειξε ανώτερος του Κύργιου.

Ο Ελληνοαυστραλός, με όπλο το σέρβις στο οποίο ο Ισπανός δεν είχε αντίδοτο, πήρε εκ νέου τα ηνία και ξανά στο τάι μπρέικ (7-6) μπήκε σε θέση οδηγού. Με την ψυχολογία πλέον στο ζενίθ, δεν άφησε τον Ναδάλ ν' ανασάνει.

Ο Κύργιος προηγήθηκε 5-2 και με 6-3 σε μισή ώρα πανηγύρισε την τεράστια επιτυχία.