Και η Εθνική Ελλάδος θέλει το… Χαρδούβελή της

Η χαμένη ευκαιρία στο Μουντιάλ και το μεταρρυθμιστικό στοίχημα του νέου υπουργού Οικονομικών

Είναι από αυτές τις ευκαιρίες στη ζωή, που - όταν σου δίνονται - πρέπει να τις αρπάζεις.
Μία τέτοια, ήταν αυτή της Εθνικής Ελλάδος, που βρέθηκε να παίζει την πρόκρισή της στους 8 του mundial - για πρώτη φορά στην ιστορία της - με την... Κόστα Ρίκα.

Δηλαδή, με μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης, όπως αποδείχτηκε και στο γήπεδο χθες, για την οποία ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πώς τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της.

Η χαμένη ευκαιρία της Εθνικής μας, λόγω του άγχους, της έλλειψης καθαρού μυαλού, και του αντίπαλου τερματοφύλακα, που είχε τύχη μεγαλύτερη και από του... Γκαστόνε - αποκρούοντας όλες τις προσπάθειές μας με τη γάμπα ή το... γοφό (!) - θυμίζει τη χαμένη ευκαιρία της χώρας μας το 2010, να προχωρήσει σε βασικές μεταρρυθμίσεις-τομές και να βάλει - εν μέσω όλης αυτής της αναταραχής με την κρίση χρέους - τα θεμέλια για να λειτουργήσει σύγχρονα, παραγωγικά και αποτελεσματικά και να εξέλθει της ύφεσης το συντομότερο δυνατό.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τελείωσαν ;

Όχι βέβαια.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μπορεί να πάει την Εθνική ένα βήμα παραπάνω. Φρεσκάροντάς την, ανανεώνοντάς την, δίνοντάς την ακόμα μεγαλύτερο αέρα μεγάλης ομάδας, συνεχίζοντας τη δουλειά του Ότο Ρεχάγκελ και του Φερνάντο Σάντος. Αρκεί να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του από τη μια, και ο ίδιος να βάζει στην άκρη όσα θα ακούει από media, παραγονταραίους και κλίκες.

Όπως ακριβώς ο Γκίκας Χαρδούβελης. Το στοίχημα για την ελληνική οικονομία δεν έχει χαθεί. Ο νέος υπουργός Οικονομικών ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται για να τρέξει ακόμα ταχύτερα. Γνωρίζει τις μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν, για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη μια ώρα γρηγορότερα. Αρκεί και να τον αφήσουν οι - εντός και εκτός κυβέρνησης - λαϊκίστικες σειρήνες, και ο ίδιος να κλείσει τα αυτιά του σε αυτές. Κάτι, που είναι δεδομένο ότι θα κάνει. Γι' αυτό, άλλωστε, επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και η Εθνική Ελλάδος, λοιπόν, θέλει το... Χαρδούβελή της !

Καλημέρα σας.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να μειώσω την επιτυχία της Εθνικής, των παικτών και του Φερνάντο Σάντος. Αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε κάθε περίπτωση.

[email protected]