Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Χέρι-χέρι στους 16 Γερμανία και ΗΠΑ

Μπορεί οι φήμες να οργίαζαν για... φιλική ισοπαλία ανάμεσα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ (του Γερμανού Γίργκεν Κλίνσμαν), με την οποία και οι δύο ομάδες θα περνούσαν στη φάση των 16 του Μουντιάλ, όμως τελικά Γερμανοί και Αμερικανοί... δε χρειάστηκε να συνωμοτήσουν για να περάσουν μαζί στον επόμενο γύρο.

Η Γερμανία επικράτησε με 1-0, χάρη σε γκολ του Τόμας Μίλερ στο 55', όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν στη δεύτερη θέση του ομίλου και εξασφάλισαν επίσης την πρόκριση, χάρη στο 2-1 της Πορτογαλίας επί την Γκάνα.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο σκορ χάρη σε ένα απίθανο αυτογκόλ του Μπόι στο 30', όμως οι Γκανέζοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γκιάν στο 57'. Κι ενώ με ένα ακόμα γκολ η Γκάνα θα προσπερνούσε τις ΗΠΑ και θα έπαιρνε την πρόκριση, ήταν η Πορτογαλία που έκανε το 2-1 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 80', μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Νταουντά.

Στην επόμενη φάση, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει το δεύτερο του 8ου Ομίλου, που θα είναι πιθανότατα η Ρωσία ή η Αλγερία, ενώ οι ΗΠΑ θα παίξουν με τον πρώτο του 8ου Ομίλου, που λογικά θα είναι το Βέλγιο.