Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

Με τους αγώνες του έκτου αρχικά και του πέμπτου ομίλου στη συνέχεια προχωρά κανονικά το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας προς την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Τα νοκ-άουτ παιχνίδια της φάσης των 16 ξεκινούν το Σάββατο 28 Ιουνίου.

Την Τετάρτη, η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που δεν έχει δεχτεί γκολ, η Νιγηρία παίζει στο στάδιο Μπέιρα Ρίο του Πόρτο Αλέγκρε με την Αργεντινή, την οποία "ξελασπώνει" επί του παρόντος ο Λιονέλ Μέσι.

Η Νιγηρία περνά στη φάση των 16 -η Αλμπισελέστε έχει ήδη προκριθεί- ακόμη και με ήττα, αν το Ιράν δεν κερδίσει τη Βοσνία.

Με ήττα της Νιγηρίας, το Ιράν θέλει νίκη με δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση, ενώ ήττα η ισοπαλία στην Αρένα Φόντε Νόβα του Σαλβαδόρ της Μπαΐα το στέλνει... σπίτι του.

Η Βοσνία έχει ήδη αποκλειστεί.

Στο μεταξύ, στις 23:00 της Τετάρτης, ο Ισημερινός αντιμετωπίζει τη Γαλλία στο στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια άτυπη κόντρα μεταξύ των δύο πρώτων σκόρερ του πέμπτου ομίλου, του Έντουιν Βαλένσια και του Καρίμ Μπενζεμά.

Πάντως, τους ποδοσφαιριστές του Εκουαδόρ νοιάζει περισσότερο η υπόθεση πρόκριση και μόνο με νίκη -με οποιοδήποτε σκορ- επί των τρικολόρ την εξασφαλίζουν.

Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένουν δώρο από την Ονδούρα, η οποία αναμετράται την ίδια ώρα (Ελλάδος) με την Ελβετία στην Αρένα Αμαζόνια του Μανάους.

Η Ονδούρα θα πρέπει να κόψει βαθμό ή βαθμούς από τους Ελβετούς του Χίτζφελντ και τότε, στον Ισημερινό θα αρκεί ακόμη και η ισοπαλία κόντρα στους Γάλλους για να περάσει κι εκείνος στη φάση των 16.