“Καρφιά” Φαν Χάαλ κατά Βραζιλίας και FIFA

Ο Φαν Χάαλ πνέει τα μένεα κατά της Βραζιλίας και της FIFA.

Η σελεσάο έχει παίξει τα δύο πρώτα ματς του ομίλου της πριν από τους αγώνες της Ολλανδίας, ενώ τώρα θα παίξει το τελευταίο ματς με το Καμερούν μετά τον αγώνα της Ολλανδίας με την Χιλή και έτσι θα μπορεί να επιλέξει αντίπαλο στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ο Φαν Χάαλ, λοιπόν, έγινε έξαλλος.

Ωστόσο, το πρόγραμμα το γνώριζε από πριν. Από την άλλη, βάσει του ίδιου του προγράμματος, αυτό δε συμβαίνει μόνο στον όμιλο της Βραζιλίας και της Ολλανδίας, αλλά και σε όλους τους ζυγούς ομίλους, που "προσπερνούν" τους μονούς στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.

Είναι το ίδιο θέμα με το γεγονός ότι οι αγώνες της Κόστα Ρίκα με την Αγγλία και της Ουρουγουάης με την Ιταλία γίνονται νωρίτερα από τους αγώνες της Ελλάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού και της Κολομβίας με την Ιαπωνία την Τρίτη κι έτσι, η Κολομβία θεωρητικά μπορεί να διαλέξει αντίπαλο.

Παρ' όλα αυτά, ο Φαν Χάαλ τα είπε και ξεθύμανε. Δημιούργησε και τις εντυπώσεις που αναλογούν, βεβαίως-βεβαίως...

Εάν η Βραζιλία πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της, θα παίξει με τον ηττημένο της συνάντησης της Ολλανδίας με την Χιλή.

"Σε κάθε ματς η FIFA διαφημίζει το fair play. Ωστόσο κάνει κόλπα και αυτό δεν είναι σωστό, δεν είναι fair play. Εμείς θα επικεντρωθούμε στη νίκη με την Χιλή και δεν θα επηρεαστούμε από το γεγονός ότι η Βραζιλία θα παίξει μετά από μας. Υποθέτω ότι η Βραζιλία θα κάνει το καθήκον της, αλλά γιατί η FIFA κάνει αυτό με το πρόγραμμα. Αυτή είναι η ερώτηση", είπε ο Φαν Χάαλ.

"Μπορώ να φανταστώ ότι η Βραζιλία, δεν θέλει να αντιμετωπίσει την Ολλανδία", κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός των οράνιε.