Τα σχέδια του Σάντος για τη νίκη-πρόκριση με Ακτή Ελεφαντοστού

Αυτή η Εθνική ομάδα, που προπονείται στο Αρακαζού και θα δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού στη Φορταλέζα, έχει ως βάση της την άμυνα.

Αυτή τη φορά, όμως, το απόλυτο ζητούμενο είναι το γκολ. Σίγουρα, η άμυνα την έφερε μέχρι εδώ και είναι σημαντικό να μη δεχτεί γκολ από τους Ιβοριανούς. Ωστόσο, περισσότερο ενδιαφέρει να μη δεχτεί τέρμα, επειδή μετά θα χρειάζεται να πετύχει περισσότερα για να κερδίσει.

Ζητούμενο η νίκη, λοιπόν.

Ο Σάντος δεν είναι προβληματισμένος για τη θέση του Κατσουράνη, την οποία θα πάρει ο Καραγκούνης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται, όμως, και σχήμα με το Σάμαρη στο αρχικό σχήμα και το Σαμαρά πιο κοντά στον Γκέκα, ο οποίος φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Μήτρογλου. Στην περίπτωση αυτή, ο Καραγκούνης θα πάει αριστερός μέσος και ο Φετφατζίδης θα μείνει στον πάγκο.

Το σχήμα αυτό θα επιλεγεί αν ο Σάντος θέλει να πάει σε αργό τέμπο το παιχνίδι και αν θελήσει να εγκλωβίσει στο χώρο του κέντρου την Ακτή Ελεφαντοστού με έναν παίκτη παραπάνω. Ακόμη, όμως, και να μην επιλεγεί αυτό το σχήμα, μπορεί αυτό να δοκιμαστεί μέσα στο 90λεπτο, αν και εφόσον η Εθνική προηγείται.

Ο Σάντος, πάντως, κάνει δοκιμές για να επιτρέψει στην ενδεκάδα, που θα κατεβάσει, να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, το οποίο είναι -μαζί με παράπονο- και στόχος του, και τομέας, όπου χρήζει βελτίωσης η Εθνική μας ομάδα, όπως, άλλωστε, παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Φερνάντο Σάντος μετά τη λήξη του αγώνα με την Ιαπωνία.

Σε κάθε περίπτωση, οι σίγουροι του σχήματος είναι οι Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κονέ, Καραγκούνης, Μανιάτης, Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, σε περίπτωση νίκης της, θέλει να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, ενώ, αν αυτό συμβεί, χρειάζεται νίκη με 3-0 ή 4-1 -και ούτω καθεξής, σ' αυτό το Μουντιάλ τα έχουμε δει όλα!- επί της Ακτής Ελεφαντοστού για να είναι εκείνη, που θα πάρει την πρόκριση για τους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.