Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Η Ελβετία χτύπησε στο τέλος

Με ένα γκολ του Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Ελβετία πήρε μία πολύτιμη νίκη με 2-1 κόντρα στο Εκουαδόρ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014.

Αν και οι Λατινοαμερικάνοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Βαλένσια στο 22', οι Ελβετοί κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή χάρη σε δύο “χρυσές” αλλαγές του Ότμαρ Χίτσφελτντ, τον Μεχμέτι, που μπήκε στο ημίχρονο και στο 48' ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1, και τον Σεφέροβιτς, που μετά από αντεπίθεση στις καθυστερήσεις νίκησε τον Ντομίνγκες, γράφοντας το τελικό 2-1, που βάζει τους Ελβετούς μπροστά στον 5ο Όμιλο.

Η ποδοσφαιρική βραδιά συνεχίζεται με την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ονδούρα στις 10 το βράδυ, επίσης για τον 5ο Όμιλο, όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλο από τους Τρικολόρ, που θεωρούνται η πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου και αναμένεται να “καθαρίσουν” το σημερινό ματς – αν και η χθεσινή νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ουρουγουάης μπορεί να λειτουργήσει ως... οδηγός για την Ονδούρα, στην προσπάθειά της για μία έκπληξη...

Το τελευταίο ματς της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βοσνία για τον 6ο Όμιλο, που ξεκινά στη 1 τα ξημερώματα. Πρόκειται για τις κατά τεκμήριο πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου, που αναμένεται να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση στην επόμενη φάση (οι άλλες δύο ομάδες είναι η Νιγηρία και το Ιράν, που αγωνίζονται τη Δευτέρα μεταξύ τους), και το σημερινό παιχνίδι πιθανότατα θα κρίνει την πρωτιά, με τους Αργεντίνους πάντως να θεωρούνται φαβορί.