Γιατί ο Λιονέλ Μέσι κάνει συχνά εμετό μέσα στα ματς;

Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια αποκαλύπτει ότι ο Λιονέλ Μέσι κάνει συχνά εμετό σε αγώνες της Αργεντινής.

Κούραση είπατε; Ο Σαμπέγια αποδίδει τα συμπτώματα στο άγχος. "Αναγνωρίζω ότι σε αυτές τις στιγμές η ανησυχία και το άγχος χτυπάει κόκκινο και είναι δύσκολο να παραμείνεις ήρεμος", δήλωσε ο εκλέκτορας της εθνικής Αργεντινής.

Ο Μέσι είχε κάνει εμετό και στο φιλικό της μπιανκοσελέστε με τη Ρουμανία το Μάρτιο που μας πέρασε και τότε, ο προπονητής του στη Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο, είχε πει ότι "κάτι δεν πάει καλά".

Πάντως, ο Μαρτίνο είχε παραδεχτεί ότι ο εμετός κατά τη διάρκεια του αγώνα, όλως περιέργως, δεν επηρεάζει την απόδοση του Αργεντινού σούπερσταρ.

Στο φιλικό της Αργεντινής με τη Σλοβενία το περασμένο Σάββατο, η κάμερα έδειξε τον Λιονέλ Μέσι ωχρό, με το δέρμα του να είναι λίγο ξηρό και να περπατάει βαριά. Κατόπιν, πήρε ένα χάπι από τον πάγκο της ομάδας του.

Η κάμερα έκανε κοντινό και ο Αργεντινός σκούπισε το στόμα του. Προφανέστατα, όλοι καταλάβαμε. Το παράδοξο είναι ότι η Αργεντινή μόλις είχε σκοράρει, ενώ επρόκειτο απλά για έναν φιλικό αγώνα. Ένας κοινός φίλαθλος, μακριά μέσα από την πίεση της ομάδας αυτής καθαυτής, αναρωτιέται: πόσο άγχος να είχε ο Αργεντίνος μπαλαδόρος και γιατί;

Το 2011 ο Μέσι είχε σκοράρει στο Σούπερ Καπ Ισπανίας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά είχε κάνει πάλι εμετό.

Πάντως, από τότε, από το πρώτο κρούσμα δηλαδή, οι ιθύνοντες του ιατρικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και απ' ό,τι φαίνεται, ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος δείχνει να ανακουφίζεται μετά τον εμετό.

Την ίδια άγνοια για τις αιτίες που προκαλούν την αναγωγή φαγητού ή υγρών στον Αργεντινό δεν έχει καταφέρει να βρει ούτε το ιατρικό τιμ της Εθνικής του ομάδας.