Πέθανε ο πρώην ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαΐου ο πρώην ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάλκολμ Γκλέιζερ, σε ηλικία 86 ετών.

Η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο του αγγλικού συλλόγου το Μάιο του 2005 έναντι 790 εκατ. λιρών, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τους οπαδούς των Κόκκινων Διαβόλων.

Ωστόσο, επί των ημερών τους, η Μάντσεστερ διένυσε την πιο επιτυχημένη εποχή της ιστορίας της. Οι Κόκκινοι Διάβολοι κατάκτησαν πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, καθώς και το Champions League το 2008 και έφτασε στον τελικό το 2009 και το 2011.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι εξέδωσαν ανακοίνωση για το θάνατο του Γκλέιζερ, στην οποία τόνιζαν: "Η σκέψη όλου του συλλόγου είναι στην οικογένειά του αυτή τη στιγμή".

Οι γιοι του Γκλέιζερ, Τζόελ και Άμπραμ πήραν τα ηνία του συλλόγου πριν από μερικά χρόνια. Για την ακρίβεια, μετά το εγκεφαλικό που έπαθε ο πατέρας τους τον Απρίλιο του 2006.

Την είδηση του θανάτου του Γκλέιζερ ανακοίνωσαν οι Tampa Bay Buccaneers, η ομάδα του NFL, η οποία ανήκει επίσης στην οικογένεια.

"Οι Tampa Bay Buccaneers με λύπη ανακοινώνουν το θάνατο του ιδιοκτήτη και προέδρου Μάλκολμ Γκλέιζερ. Γνωστός μεταξύ των επιχειρηματιών ως πρωτοπόρος στοχαστής, ο Γκλέιζερ εμφύσησε στην ομάδα και τους εργαζομένους την αποφασιστικότητα του και την αφοσίωση για το καλύτερο στην NFL", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Γεννημένος στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ένας από τα επτά παιδιά της οικογένειας, ανέλαβε σε ηλικία 15 ετών τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης εξαρτημάτων ρολογιών, μετά το θάνατο του πατέρα του και συνέχισε την πορεία του στον επαγγελματικό κόσμο, επενδύοντας σε άλλες επιχειρήσεις.

Ηταν ιδιοκτήτης ή ήταν βασικός μέτοχος ενός ευρέως χαρτοφυλακίου διεθνών μετοχών και δημοσίων επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων οι First Allied, Zapata Corporation, η αλυσίδα εστιατορίων Houlihan's, Harley Davidson, Formica, Tonka και άλλες.

Οι γιοί του, Μπράιαν, Τζόελ και Αβραμ, συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ.

"Οι σκέψεις όλων στη Γιουνάιτεντ είναι με την οικογένειά του απόψε", αναφέρει στη δήλωση που έκανε εκπρόσωπος της ομάδας.

Ο θάνατος του Γκλέιζερ δεν αναμένεται να επιφέρει κάποιες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου, καθώς η οικογένεια κατέχει το 90% των μετοχών.