Πρωταθλήτρια Ευρώπης με θρίαμβο στην παράταση η Ρεάλ

Ιστορία έγραψε στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά διψήφιο αριθμό Champions League (και Κυπέλλων Πρωταθλητριών) με τη νίκη της επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό με 4-1 στην παράταση.

Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά, κρατώντας την κατοχή και χάνοντας τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να φτάνει κοντά στο γκολ στο 32', όταν έστειλε την μπάλα άουτ απέναντι στον Κουρτουά.

Η Ατλέτικο, από την άλλη, στερήθηκε πολύ νωρίς τις υπηρεσίες του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν τελείως έτοιμος, όμως ξεκίνησε ως βασικός και πρόλαβε να παίξει μόλις εννέα λεπτά προτού νιώσει ενοχλήσεις και αντικατασταθεί από τον Αντριάν.

Το σκορ άνοιξε για την Ατλέτικο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ουρουγουανός Γοδίν, ο οποίος στο 36' νίκησε στον αέρα τόσο τον Κεντίρα, όσο και τον γκολκίπερ των “μερένγκες”, Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο, και μολονότι έτρεξε να αποτρέψει το γκολ, δεν πρόλαβε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Η Ρεάλ, όπως ήταν φυσικό, αύξησε την πίεσή της σε όλο το γήπεδο για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Ατλέτικο κρατούσε το 1-0, παρά τις ευκαιρίες των παικτών του Κάρλο Αντσελότι, με κορυφαία αυτήν του Μπέιλ στο 77', όταν ο Ουαλός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Η πίεση της Ρεάλ για την ισοφάριση δεν καρποφορούσε, και όλα έδειχναν ότι οι “μερένγκες” θα κατακτούσαν το τρόπαιο, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σέρχιο Ράμος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση.

Εκεί η “Βασίλισσα” ήταν καλύτερη, με τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε εμφανώς επηρεασμένους από το γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά και την κούραση, και στο 110' ο μέχρι τότε μοιραίος Γκάρεθ Μπέιλ έγινε ήρωας: Μετά από εκπληκτική ενέργεια του Ντι Μαρία και απόκρουση του Κουρτουά, ο Ουαλός προ κενής εστίας με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 και έστειλε τους οπαδούς της Ρεάλ... στα ουράνια.

Στο 118' ο Μαρσέλο πέτυχε το 3-1, ενώ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ, διαμορφώνοντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το τελικό 4-1.

Αυτό ήταν το δέκατο τρόπαιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι και η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού, με τη Μίλαν να ακολουθεί με 7 τρόπαια και τις Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ με 5.