Φαντάσματα στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας!

Είναι οφθαλμαπάτη ή μεταφυσικό φαινόμενο;

Ο τελικός του κυπέλλου Γερμανίας στο ποδόσφαιρο (DfB Pokal) μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ έληγε όταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο... εισέβαλε ένα φάντασμα. Τουλάχιστον αυτό έδειξε ο τηλεοπτικός δέκτης! Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:

Μάλιστα, η στιγμή που φαίνεται το φάντασμα (απεικονίζεται μέσα σε κύκλο) να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, που οπτικά μοιάζει σαν ο διαιτητής να σφύριξε τη λήξη υπό το φόβο του φαντάσματος (!) ή σαν να... υπαγορεύτηκε η λήξη της αναμέτρησης από το ίδιο το φάντασμα!

Γελάτε, ε; Επιστημονική εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμη!

Για να μην τρομάξετε, πάντως, η πιο απλοϊκή εξήγηση που μέχρι στιγμής δίνεται είναι σφάλμα στο φακό της κάμερας του καμεραμάν...

Ένα αντίστοιχο... φαινόμενο παρατηρήθηκε πριν ένα μήνα σε αγώνα του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ των ομάδων Δε Στρόνγκεστ και Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ στη Βολιβία.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Bleacher Report, "τα φαντάσματα μάλλον προτιμούν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα". Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν, πάντως, να ρωτούσαμε τους ιθύνοντες της τηλεοπτικής μετάδοσης κάθε χώρας τις εν λόγω ημέρες...