Ο Δημήτρης Καμπούρης θέλει να δει τον Άρη να γίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδος και φιλοδοξεί να συνδράμει αυτή την προσπάθεια.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων, Financial Business Systems (FBS) μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης ανέφερε: "Τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) μέρα θα τη χαρακτήριζα ως τη νέα αρχή του Άρη και το νέο ξεκίνημα".
Η Κοινωνία Μελών Άρη είναι, για τον κ. Καμπούρη, ο διαμεσολαβητής αυτής της προσπάθειας και η συνάντηση των μελών έλαβε πολλά σχόλια, θετικά και αρνητικά, τα οποία εκείνος κλήθηκε να σχολιάσει.
"Άκουσα πολλούς να λένε τι θα εισπράξει και πόσα θα μαζέψει ο Άρης από αυτή τη συνάντηση. Για μένα εισέπραξε ένα πολύτιμο γεγονός, την αποφασιστικότητα του διοικητικού συμβουλίου, των ανθρώπων του Άρη και των φίλων και των βοηθών του Άρη, των αυριανών συνεργατών, όπως ο ομιλών, για να πάμε σ' έναν Άρη διαφορετικό από αυτόν που ξέραμε και να κάνουμε την τομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βαδίζοντας σ' ευρωπαϊκά δεδομένα", δήλωσε ο κ. Καμπούρης.
Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων, Financial Business Systems συνέχισε με μια ανάλυση για το πώς οι κίτρινοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν εκείνες τις προοπτικές και να ανδρωθούν ποδοσφαιρικά, ώστε να φτάσουν αυτό που τώρα, αντικειμενικά, ακούγεται ανέφικτο: να φτάσουν στο επίπεδο να λέγονται δικαίως η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας!
Όλη η ανάλυση του κ. Καμπούρη:
"Αν κανείς το βλέπει από ταμειακή άποψη το θέμα του Άρη, κάνει μεγάλο σφάλμα. Για να έρθουν λεφτά, ο πολίτης, ο φίλαθλος, ο επενδυτής, πρέπει να δει φως, να δει ότι κάτι καινούριο γεννάται. Ο Άρης χθες εγκαινίασε τη διαφορετικότητα κι αυτή τη διαφορετικότητα θα την παρουσιάσει στον κόσμο του Άρη, στο φίλαθλο κοινό.
Ένα στοιχείο που λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο και το είδα από τις όποιες εμπειρίες είχα στο παρελθόν, το 2005 με την ΑΕΚ, είναι η απουσία του μάνατζμεντ. Αυτό που κατάφεραν οι ευρωπαϊκές ομάδες, δεν το έχει καταφέρει καμιά ελληνική ομάδα, προσπαθεί ο Ολυμπιακός να κάνει κάτι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, που η εταιρεία μας, μια εταιρεία συμβούλων, η FBS, της οποίας έχω τη χαρά να προΐσταμαι και να έχω συνεργάτες νέους ανθρώπους, οικονομολόγους, ότι σχεδιάζει το Σεπτέμβριο να κάνει στην Αθήνα ένα συνέδριο με θέμα το μάνατζμεντ του ποδοσφαίρου.
Έρχομαι όμως στα του Άρη, όπου χάρηκα για τις απόψεις που ακούστηκαν και είμαι αισιόδοξος για το αύριο του Άρη. Η ταμειακή βάση και το τι θα εισπράξει ο Άρης, θα το δούμε στη συνέχεια. Η αισιοδοξία μου πηγάζει από το γεγονός, ότι είδα ένα δυνατό και αποφασιστικό διοικητικό συμβούλιο, που δεν έρχεται να διαχειριστεί μια κατάσταση ψυχοφθόρα, να δει αν ο Άρης παίξει στη Β΄ ή στη Γ΄ Εθνική. Προσπαθεί να δώσει το στίγμα ενός νέου οράματος για τον Άρη.
Σ΄αυτή την αποφασιστικότητα είχε δίπλα του επιχειρηματίες, γνωστά ονόματα, που έδειξαν τη βούλησή τους να βοηθήσουν τον Άρη. Ταυτόχρονα, με τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) τους συνάντηση, πέτυχαν ένα mix τεχνοκρατικό. Δηλαδή, βρέθηκαν, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ., επιφανείς άνθρωποι του Άρη και υπήρξε μια διαφορετικότητα παρουσίας τεχνοκρατών».
Όσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, είπε: «Ο σχεδιασμός του Άρη πρέπει να έχει δύο βασικές κατηγορίες, ένας ταμειακός και ένας διαχρονικός. Σχεδιάζουμε τον Άρη από μηδενική βάση, σε διοικητικό, νομικό, οικονομικό και τεχνικό μηχανισμό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες ανάγκες της ομάδας και αυτό έχει να κάνει με τον ταμειακό σχεδιασμό, που είναι το «αύριο» του Άρη. Το «μεθαύριο» του Άρη θα το δούμε, αφού πρώτα βάλουμε τις βάσεις και δούμε ποιος είναι ο Άρης, ώστε να τον παρουσιάσουμε στους υπόλοιπους.
Ο σχεδιασμός του Άρη θα περιλαμβάνει δύο κατηγορίες σχεδιασμών. Ο ένας είναι ο επιχειρησιακός, αυτός που κάνει η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η κάθε ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν μπορούμε στο 2014 να μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για ΠΑΕ, όταν κι εφόσον δε λάβουμε υπόψιν κάτι. Ότι ο αθλητισμός αποτελεί δραστηριότητα, το ποδόσφαιρο αποτελεί επιχείρηση και συνεπώς κάθε ΠΑΕ πρέπει να αξιολογείται και να σχεδιάζεται με επιχειρηματικούς όρους».
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ομάδας, τόνισε: «Κανένας δεν ξέρει το ταμείο του Άρη. Για να ξέρουμε που πάμε, πρέπει να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Εγώ εισηγήθηκα στο Δ.Σ. του Άρη, να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση. Ακούγονται πολλά για την οικονομική κατάσταση. Όταν μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν μπόρεσε στο παρελθόν να πείσει για τη βιωσιμότητά της, πως είναι δυνατόν να πείσει αύριο έναν επενδυτή;
Συνεπώς, ξεκινάμε από το μηδέν. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλος να λύσει τα πρώτα του προβλήματα και πολύ μικρός να πάει στα μεγάλα. Αυτό χρειάζεται συμμετοχή και βοήθεια. Όλοι θα βοηθήσουμε τον Άρη, θα σχεδιάσουμε τον Άρη, που θα ξεκινήσει από τα ταμειακά του πρώτα προβλήματα, θα κάνει το μπάτζετ, τον προϋπολογισμό το βραχυχρόνια, που είναι κάτι άγνωστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να πάει στον ετήσιο.
Πέραν αυτού, όταν μια επιχείρηση σχεδιάζει ένα business plan, εγώ εισηγήθηκα να έχει τρεις βασικούς πυλώνες. Πρώτον, να έχει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, δεύτερον, με την έννοια ότι είναι εμπορική επιχείρηση, πρέπει να έχει ένα marketing, μια εμπορική διεύθυνση, τρίτον, να πάψουμε να λέμε ότι ο Άρης δεν έχει ταμείο. Ο σύλλογος θα κάνει κάθε μήνα ισολογισμό, θα έχει αποδόσεις για να πείσει τον κάθε επενδυτή.
Από εκεί και πέρα, η μπάλα πάει στη μεγάλη εταιρεία «Σαμαράς και συνεργάτες», η οποία έχει μελετήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο, που άλλαξε πριν από 15 μέρες και σχεδιάζεται να γίνει ένα γήπεδο, ένας κολοσσός για τη Θεσσαλονίκη. Σε δύο μήνες, πιστεύω, θα δημοσιευτεί εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών για να αναλάβουν αυτό το τεράστιο έργο.
Το Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο, κάνει κινήσεις επί 24ώρου βάσεως επί αυτού του θέματος και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. Ο σχεδιασμός του Άρη είναι πολυσκελής, προς διάφορες κατευθύνσεις. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που όλοι νόμιζαν πως είχε τελειώσει, αλλά τώρα αρχίζει.
Είμαι αισιόδοξος και είπα στο φίλο μου το Γιάννη Ψηφίδη, πως σε λίγο καιρό ο Άρης θα γίνει η Ρεάλ της Ελλάδας"!