Μάντσεστερ: Σίτι για Μέσι, Γιουνάιτεντ για Τόμας Μίλερ

Άρχισαν τα όργανα! Η μεταγραφική περίοδος που έρχεται θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις προηγούμενες.

Πρώτον, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αρχίσει και παίρνουν και πάλι την ανιούσα, ειδικά στις βορειότερες χώρες.

Από την άλλη, αρκετές ομάδες βρίσκονται σε κατάσταση ανασύνθεσης. Η Μπαρτσελόνα έχει παίκτες που περνούν τα 30 του χρόνια και άλλους που βρίσκονται προ των πυλών της εξόδου (Ινιέστα, Τσάβι στην πρώτη κατηγορία, Βαλντέζ, Πουγιόλ στη δεύτερη).

Η Μπάγερν Μονάχου θέλει να κάνει αλλαγές στο σχήμα και το ρόστερ, ιδιαίτερα αν φύγει ο Γκουαρδιόλα και συν τοις άλλοις, υπάρχουν πολλοί παίκτες δυσαρεστημένοι (Τόμας Μίλερ, Φρανκ Ριμπερί, Μάριο Γκέτσε).

Η Λίβερπουλ θα βγει και πάλι στο παζάρι, με τα αυξημένα έσοδά της και το κίνητρο της συμμετοχής των ομίλων του Champions League, ενώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ χρειάζονται χτίσιμο πάλι από την αρχή.

Θα έλεγε κανείς ότι το ίδιο συμβαίνει και για τις Λιόν, Βαλένθια και Ντόρτμουντ σε δεύτερο επίπεδο, ενώ οι Μονακό και Μάντσεστερ Σίτι θα συνεχίσουν να ξοδεύουν.

Ο Λιονέλ Μέσι, διακαής πόθος του Σεΐχη Μανσούρ, θα αποτελέσει και πάλι "μήλον της έριδος", για το αν θα αφήσει τους μπλαουγκράνα.

Η στιγμή μοιάζει ιδανική, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές ότι δίχως το ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας και το τίκι-τάκα του τριδύμο με Ινιέστα-Τσάβι, θα κατάφερνε στην καριέρα του πολύ λιγότερα πράγματα.

Η Μάντσεστερ Σίτι τον θέλει για ακόμη ένα καλοκαίρι και αυτή η μετακίνηση αναμένεται να αποτελέσει το σίριαλ της μεταγραφικής περιόδου που έρχεται, όπως, άλλωστε, γράφει και ο Guardian.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την άλλη, όπως επίσης αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, βρίσκεται σε επαφή με τον δυσαρεστημένο του Πεπ, Τόμας Μίλερ, σε μια μεταγραφική περίοδο όπου ο επόμενος τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Λουίς Φαν Γκάαλ ζήτησε από τη διοίκηση 200 εκατ. λίρες για μεταγραφική ενίσχυση.

Αναμένεται θερμό καλοκαίρι...

Κι όλα αυτά, ενώ τον Ιούνιο έχουμε στο πρόγραμμα το Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο οποίο θα λάμψουν αρκετοί παίκτες, αστέρες ή μη και πολλοί θα αναδειχθούν, κερδίζοντας λίγη ή πολλή μεταγραφική αξία.