Δύο ανάσες από τον τίτλο η Σίτι – Υποβιβάστηκε η Φούλαμ

Το μεγαλύτερο λιθαράκι για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Premier League έβαλε η Μάντσεστερ Σίτι, με τη νίκη της με σκορ 3-2 στο Γκούντισον Παρκ επί της Έβερτον.

Η ομάδα του Πελεγκρίνι έφτασε πια τους 80 βαθμούς, όσους έχει και η Λίβερπουλ, αλλά υπερτερεί πια ξεκάθαρα στη διαφορά τερμάτων (+58 έναντι +50) και είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και μετά την "αυτοκτονία" των κόκκινων στην έδρα τους με την Τσέλσι την περασμένη αγωνιστική (ήττα με 2-0 στο Άνφιλντ).

Πλέον, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την αδιάφορη Άστον Βίλα την Τρίτη 6 Μαΐου και τη Γουέστ Χαμ, που επίσης έχει σωθεί, στο Ιτιχάντ, στην τελευταία αγωνιστική. Χρειάζεται δύο νίκες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ, αντίστοιχα, αγωνίζεται τη Δευτέρα 5 Μαΐου στο Σέλχαρστ Παρκ με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας και στο φινάλε υποδέχεται στο Άνφιλντ τη Νιουκάστλ.

Η Έβερτον έβαλε δύσκολα στη Σίτι με το γκολ το Μπάρκλεϊ στο 11', αλλά ο Σέρχιο Αγουέρο ισοφάρισε άμεσα, στο 22', σε 1-1. Η πτώση της απόδοσης των Ζαχαρωτών, μαζί με ένα λάθος του τερματοφύλακα Χάουαρντ, βοήθησαν τον Βόσνιο Έντιν Τζέκο να πετύχει δύο γκολ, για το 1-3. Ο Ρομέλου Λουκάκου μείωσε για τους γηπεδούχους σε 3-2 στο 65', το οποίο ήταν όμως το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Στην Championship οι Μήτρογλου, Καραγκούνης

Το Σάββατο ήταν και η μοιραία ημέρα για τη Φούλαμ του Κώστα Μήτρογλου και του Γιώργου Καραγκούνη, που ηττήθηκε στο Μπριτάνια με 4-1 από τη Στόουκ (39' Οντεμβίγκι, 54' Αρναούτοβιτς, 73' Ασαϊντί, 82' Ουόλτερς - 80' Κ. Ρίτσαρντσον).

Οι νίκες της Σάντερλαντ με 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και εκείνη της Γουέστ Χαμ επί της Τότεναμ άφησαν τη Φούλαμ στους 31 βαθμούς και πλέον δεν προλαβαίνει να σωθεί, οπότε από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Championship Αγγλίας.