Όταν η ΑΕΚ ήθελε τον Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο πιο πολυσυζητημένος προπονητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή, που έχει στείλει την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Champions League και την έχει δύο σκαλοπάτια πριν την κατάκτηση και της Primera Division, αποτελούσε τον βασικό στόχο της ΑΕΚ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Οκτώβριο του 2010!

Επί διοικήσεως Αδαμίδη, ο τότε πρόεδρος και οι Αρνάρ Γκρέταρσον και Βασίλης Δημητριάδης είχαν καταλήξει πριν από 3,5 χρόνια στον νυν προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο "Τσόλο" είχε κατακτήσει πρωτάθλημα με την Εστουδιάντες (Απερτούρα) το 2006 και ένα με τη Ρίβερ Πλέιτ το 2008 (Κλαουζούρα).

Η ΑΕΚ επιχείρησε το "κόλπο γκρόσο" με τον Αργεντινό προπονητή, που ήταν και ο πρώτος στόχος.

Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε ευγενικά, τονίζοντας ότι στόχος του ήταν να εργαστεί σε ομάδα του ιταλικού ή του ισπανικού πρωταθλήματος σημειώνοντας πως θα περίμενε για όσο χρειάζονταν. Τελικά δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε εργάστηκε για ένα φεγγάρι στην Κατάνια, ενώ ακολούθησε η Ράσινγκ Κλουμπ, πριν αναλάβει την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου γνωρίζει την αποθέωση, πέρα από την τεράστια επιτυχία της δουλειάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κιτρινόμαυροι, εκτός από τον Σιμεόνε, είχαν τότε στη λίστα τους Πάουλο Σόουζα, Σλάβεν Μπίλιτς, Μανόλο Χιμένεθ, Χουάντε Ράμος και Τιμούρ Κετσπάγια.

Τελικά κατέληξαν στον Μανόλο Χιμένεθ με τα γνωστά αποτελέσματα.