Στο προπονητικό κέντρο για παράπονα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Μετά την εμφάνιση και το αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ, καθώς ήταν κοινή πεποίθηση πως λόγω της σφοδρής απογοήτευσης οι αποδοκιμασίες προς το αγωνιστικό τμήμα κι όλους όσοι βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ήταν μεν η πρώτη αλλά όχι κι η τελευταία.

Με την ημέρα της Δευτέρας να εξελίσσεται ομαλά οι σχετικές ανησυχίες μεταφέρθηκαν για το ξεκίνημα της εβδομάδας κι όπως αποδείχτηκε όχι άδικα.

Κι αυτό γιατί λίγο πριν από την προπόνηση, ορισμένοι φίλαθλοι βρέθηκαν στη Νέα Μεσημβρία προκειμένου να μεταφέρουν στους αρμοδίους και στα μέλη του αγωνιστικού τμήματος αφενός την απογοήτευσή τους και συνάμα την αγανάκτησή τους.

Το ξέσπασμα ήταν σφοδρό, με χαρακτηρισμούς κι εκφράσεις προς πάσα κατεύθυνση και προς συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία έκριναν ως υπεύθυνα όχι μόνον για το αποτέλεσμα του αγώνα του περασμένου Σαββάτου αλλά για την εν γένει πορεία της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Οι κύριες αναφορές, πέρα από χαρακτηρισμούς είχαν να κάνουν με την έλλειψη συνείδησης, υπευθυνότητας κι ευθιξίας σε αντιπαραβολή με τη συμπαράσταση που έχουν τύχει από την πλευρά του κόσμου. Δεν υπήρξαν περιστατικά χειροδικίας, όμως με το θερμόμετρο στα "κόκκινα" και μπροστά στο φόβο να εκτραχυνθεί - ακόμη περισσότερο - η όλη κατάσταση, κατόπιν συζήτησης ανάμεσα στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές κρίθηκε φρόνιμο η όποια εκγύμναση να γίνει εντός του γυμναστηρίου, όπερ κι εγένετο.

Από την πλευρά των διοικούντων, παρόντας ήταν μόνον ο Χέρμαν Τσιστιακόφ, με τον στρατηγικό σύμβουλο του Ιβάν Σαββίδη - με τη βοήθεια μεταφραστή - να γίνεται αποδέκτης των έντονων παραπόνων από τους οπαδούς για τον σχεδιασμό της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, τις επιλογές των προσώπων που έγιναν σε όλα τα επίπεδα και τη διαχείριση της ομάδας στο διάστημα αυτό.

Όπως είναι φυσιολογικό, το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, τόσο εντός όσο και πέριξ της ομάδας, με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να προβλέψει σε τί κατάσταση θα μπει και θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ τη διαδικασία των πλέι οφ, στον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει για τη φετινή σεζόν, αλλά με όλες τις ενδείξεις να είναι αρνητικές ως προς την ικανότητα επίτευξης της κατάληψης της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Μέχρι σήμερα, η φετινή ομάδα σε μια ή δυο το πολύ περιπτώσεις έδειξε ικανότητα ν' αντιδρά θετικά σε συνθήκες πίεσης σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία - φυσιολογικά - η πίεση είναι πιο μεγάλη από ποτέ κι η ψυχολογία στο ναδίρ.

Πηγή: novasports.gr