Europa League: Μπενφίκα-Γιουβέντους και ισπανικός εμφύλιος

Ισπανικό εμφύλιο επεφύλασσε η κλήρωση των ημιτελικών του Europa League. Η Σεβίλλη, που απέκλεισε πανηγυρικά την Πόρτο, θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια, η οποία έκανε την υπέρβαση, ανατρέποντας το 3-0 της ήττας της από τη Βασιλεία στην Ελβετία.

Μπενφίκα και Γιουβέντους τίθενται αντιμέτωποι στο δεύτερο ζευγάρι. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στο φετινό Europa League, αλλά και τις οικοδέσποινες των δύο τελικών των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς ο τελικός του Champions League του 2014 θα διεξαχθεί στο Νουέβα Ντα Λουζ της Λισαβόνας και αντίστοιχα, ο τελικός του Europa League στο γήπεδο της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Μεγάλη, λοιπόν, είναι η πρόκληση για τη Μεγάλη Κυρία να παίξει τελικό στο γήπεδό της. Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Μπενφίκα θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες δύο φορές στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων και μετρούν από μία πρόκριση. Η Μπενφίκα προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-0 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1967/68 και αποκλείστηκε -με συνολικό σκορ 4-2- στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1992/93.

Στον πρώτο ημιτελικό, οι δύο ισπανικές ομάδες δεν έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες μεταξύ τους στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι οι νυχτερίδες δεν έχουν κερδίσει εδώ και δέκα χρόνια στο Σάντσεθ Πιθχουάν, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες από το Μάιο του 2004 και έπειτα.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League:

Σεβίλλη - Βαλένθια
Μπενφίκα - Γιουβέντους