Εργοτέλης-Ολυμπιακός: Εργο-τέλειος ο τριπλός Βαλντέζ

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις εγχώριες υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τα προημιτελικά του ChampionsLeague.

Oι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν καταιγιστικοί για ένα ημίχρονο στο Παγκρήτιο στάδιο και επικράτησαν με 4-1 του Εργοτέλη.

Οιερυθρόλευκοι διασκέδασαν τις εντυπώσεις και πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης, έφτασαν τους 80 βαθμούς με 26 νίκες σε 30 ματς. Χατ-τρικ μέσα σε δέκα λεπτά πέτυχε ο Βαλντέζ, ο Κάμπελ έκανε το 0-4 από το σημείο του πέναλτι.

Μείωσε ο Ιμπραΐμ με δυνατό σουτ για τον Εργοτέλη, που παρέμεινε στους 35 βαθμούς και δεν έχει ακόμα ξεμπερδέψει με την υπόθεση παραμονή.

Οι αγωνιστικοί σχηματισμοί

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Εργοτέλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Στόικοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Αζίζ, Μεχία, Αντελέγε και Τζανακάκη να απαρτίζουν την άμυνα. Καρντόζο και Ιμπραΐμ ήταν τα δύο χαφ, ενώ η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μονακέλο, αποτελούνταν από τους Χαντί, Μπουχαλάκη και Μπαντιμπανγκά.

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό. Ο Μέγερι κάθησε στο τέρμα, ενώ οι Μπονγκ, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος και Τόρες ήταν η τετράδα της άμυνας. Σάμαρης και Εντινγκά έπαιξαν στα χαφ, με τους Πέρεζ, Σέποβιτς και Κάμπελ να είναι η τριάδα μπροστά τους. Ο Βαλντέζ ήταν το μοναδικό σέντερ φορ.

Μία που ξεκίνησε το ματς και μία που το καθάρισε ο Βαλντέζ! Ο Παραγουανός μπήκε ορεξάτος στο ματς όπως και όλος ο Ολυμπιακός και το σκορ στο 9' ήταν ήδη 0-2.

Το λάθος γύρισμα του Τζανακάκη στο 3' έδωσε την ευκαιρία στον Βαλντέζ να πλασάρει σωστά τον Στόικοβιτς για το 0-1 ενώ στο 9', μετά το όμορφο «1-2» με τον Σέποβιτς, ο Νοτιοαμερικανός έκανε το 0-2 «τσιμπώντας» τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Το χατ τρικ του Βαλντέζ ολοκληρώθηκε στο 13' μετά από ωραίο συνδυασμό Κάμπελ και Σάμαρη με τον τελευταίο να πασάρει παράλληλα στον σκόρερ.

Ο Εργοτέλης βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ, ωστόσο η ευκαιρία του Αζίζ αλλά και τα σουτ του Μπουχαλάκη πέρασαν άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα γκολ, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι. Ο Πέρεζ ανατράπηκε από τον Τζανακάκη και ο Κάμπελ έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτή που επέλεξε ο Στόικοβιτς για το 0-4 στο 32'.

Γκολάρα και τέλος

Ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μίτσελ να ξεκουράζει και άλλους «ερυθρόλευκους».

Ο Εργοτέλης βγήκε μπροστά για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ και το κατάφερε στο 54'. Ο Ιμπραΐμ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μέγερι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά του γωνία για το 1-4.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, με κυριότερες αυτές από Σέποβιτς (έπιασε το τετ α τετ ο Στόικοβιτς) και Μπαντιμπανγκά (εκμεταλλεύτηκε λάθος του Παπαδόπουλου αλλά δεν νίκησε τον Μέγερι), χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο γκολ.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ μετά το 65', χωρίς κάτι ιδιαίτερο να επηρεάζει την εικόνα του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Αζίζ, Μεχία (Σαρρής 46'), Αντελέγιε, Καρντόζο (Κοζορώνης 46'), Χαντί, Ιμπραΐμ, Μπουχαλάκης, Μονακέλο (Διαμαντάκος 71'), Μπαντιμπανγκα

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγερι, Μαρκάνο (Παπάζογλου 58'), Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Τόρες, Εντινγκά (Μασάντο 46'), Πέρεζ, Βαλντέζ (Βέργος 72'), Κάμπελ, Σέποβιτς, Μπονγκ

Πηγή: novasports.gr