Ξάνθη-Πανιώνιος 2-0, με τάμα στον Άγιο… Τριάδη

Με τον Παναγιώτη Τριάδη να έχει ένα γκολ και μια ασίστ, η Ξάνθη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου και να πάρει μια υπέρ πολύτιμη νίκη με 2-0 που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο 22χρονος επιθετικός πέρασε στο 54ο λεπτό στο παιχνίδι και κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά να δημιουργήσει το πρώτο γκολ για το Σολτάνι (60') και να καθαρίσει τη νίκη για τους Ακρίτες με το γκολ που πέτυχε στο 73'.
Ο Πανιώνιος ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Αυλωνίτη, δεν απείλησε καθόλου, είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και απολύτως φυσιολογικά αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο για περισσότερα από 75 λεπτά.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών

Ο Νίκος Κεχαγιάς ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1 εχοντας τον  Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Παΐτο, Μπαξεβανίδη, Χοσέμι και Γούτα τετράδα στην άμυνα.
Ο Ντε Γκουζμάν με τον Βασιλακάκη ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, Μαρέν και Σολτάνι στα άκρα και  Σολάρι  στην κορυφή της επίθεσης.
Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι και ο Αναστόπουλος τον Πανιώνιο. Ο Ανέστης στα δοκάρια και οι Λαμπρόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης και Κουλουχέρης στην αμυντική γραμμή. Ο Κούρντι με τον Παντίδο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Αραβίδη και Γιάννου στα δύο άκρα και τον Κολοβό πίσω από τον προωθημένο Καμπάνταη.

Άκαρπη υπεροχή Ξάνθης

Η νίκη για την Ξάνθη αποτελούσε μονόδρομο καθώς μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα  η ομάδα της Θράκης είχε βρεθεί μόλις στους 4 βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.
Τα πλάνα του Νίκου Κεχαγιά έγιναν σμπαράλια πριν καν αρχίσει το παιχνίδι καθώς ο Φλίσκας τραυματίστηκε στην προθέρμανση και έτσι στη θέση του πέρασε ο Βασιλακάκης.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του πήγε στα Πηγάδια με σκοπό να προσπαθήσει να κρατήσει την Ξάνθη μακριά από την εστία του και να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα δημιουργηθούν στην κόντρα.
Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή ήταν δική του αλλά ο Αραβίδης που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από την πάσα του Κούρντι, δεν κατάφερε να σουτάρει, πιάνοντας αέρα.

Ένα λεπτό αργότερα η Skoda  απάντησε με το πολύ δυνατό σουτ του Ντε Γκουζμάν  να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Η συνέχεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου για το 1ο ημίχρονο αποτέλεσε ένα μονόλογο της Ξάνθης με τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τη μεσαία γραμμή και τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδιωχνε και το άγχος για το υπόλοιπο του ματς.

Παρά την υπεροχή της βέβαια η Ξάνθη είχε  μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους μόλις μια καλή στιγμή στο 36ο λεπτό
στο σουτ του Μάνταλου που πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ανέστη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ξάνθη είχε την υπεροχή και την κατοχή μπάλα ο Πανιώνιος δεν είχε παίκτη να δημιουργήσει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη τους παιχνιδιού και έτσι αρκούνταν σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Η είσοδος Τριαδη και η αλλαγή δεδομένων

Στο 54ο λεπτό ο Κεχαγιάς έκανε την κίνηση που έμελε να αλλάξει την τύχη του ματς, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Τριάδη στη θέση του Μαρέν.
Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο νεαρός επιθετικός λίγο έλειψε να σκοράρει στο 56' και στο 60' ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα συστημένη στο Σολτάνι στο δεύτερο δοκάρι με το Γάλλο επιθετικό των ακριτών να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίγει το σκορ.

Στο 73΄ Ο Τριάδης πήρε το ρόλο του εκτελεστή και σφράγισε τη νίκη της Ξάνθης. Ο Σολάρι εκτέλεσε το φάουλ εξω από την περιοχή, ο Ανέστης απέκρουσε αρχικά με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι με τον Τριάδη που ακολουθούσε τη φάση να πλασάρει από κοντά και να γράφει το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ καθώς παρά και την είσοδο του Λάσνικ στο παιχνίδι ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να αλλάξει απολύτως τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου. Η μόνη αλλαγή ήταν η αριθμητική ισορροπία,  με τον Αυλωνίτη να επιδιώκει και να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται στο 90ο λεπτό. 

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Κίτρινες: Σολτάνι - Αυλωνίτης
Κόκκινη: Αυλωνίτης (δεύτερη κίτρινη στο 90΄)

Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς) : Κυριακίδης, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (80΄ Ράνος), Χοσέμι, Μαρίν (55΄ Τριάδης), Βασιλακάκης (86΄ Νάκος), Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αναστόπουλος) : Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρος, Παντίδος (88΄ Παναγιωτούδης), Καμπάνταης (74΄ Λάζνικ), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου.

Πηγή: novasports.gr