Πήρε το ντέρμπι της ουράς ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Βέροιας και με τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0) απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Κονέ με φάουλ άνοιξε το σκορ στο 54' και στις καθυστερήσεις ο Μάντζιος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Το σύνολο του Ντόστανιτς είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικό επιθετικά. Τα πράγματα για τη Βέροια έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 74' όταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (Μπεν) αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι Βοιωτοί εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους στην κατηγορία, σε αντίθεση με τη Βέροια που ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση μαζί με τον Πλατανιά.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Στρατηλάτης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του με τον Μουλόπουλο να βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χαραλάμπους στο αριστερό και τους Κώτσιο, Ιντζίδη ανάμεσα τους. Πετράτζι και Κονέ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ Ορτέγκα και Μιλοσάβλιεφ τοποθετήθηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Βαρέλα ξεκίνησε πίσω από τον Μάντζιο.

Με το ίδιο σύστημα κατέβηκε και η Βέροια. Ο Καντιμοίρης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα στην άμυνα να την αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σιόντης, Μπάρμπας, Βέρτζος, Αμαραντίδης. Οστοιτς και Βεργώνης ήταν τα αμυντικά χαφ και οι Καλτσάς Παυλίδης στα άκρα. Ο Γκονζάλβες χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, μπροστά από τον Μπεν.

Ανούσια υπεροχή

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν διάθεση, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις εστίες. Οι τερματοφύλακες ήταν θεατές, καθ΄ς δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να επέμβουν. Μάλιστα ήταν ελάχιστες οι φορές που χρειάστηκε να έρθουν σε επαφή με την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 25' πίεζαν ψηλά, είχαν βάλει την μπάλα κάτω και την κυκλοφορούσαν ωραία, ωστόσο έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή. Εκεί όλοι οι διάδρομοι ήταν... κατειλημμένοι από ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ούτε τελική προσπάθεια. Το πρώτο σουτ για τη "βασίλισσα του βορρά" το επιχείρησε ο Μπεν στο 20' με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Κώτσιο. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το πρώτο σουτ του Λεβαδειακού, αλλά ο Κονέ έστειλε τη "στρογγυλή θεά" ψηλά άουτ.

Ο Παντελίδης βλέποντας την ομάδα του εντελώς ακίνδυνη στην έδρα της, άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Πετράτζι να είναι το μοναδικό αμυντικό χαφ και τον Βαρέλα να μετακομίζει πιο μπροστά. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν ήταν ικανό για τους δώσει κάτι παραπάνω από αυτό που είχαν μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και η κυριαρχία του Βέρτζου και του Βεργώνη στην περιοχή ήταν οι λόγοι που ο Καντιμοίρης παρέμεινε θεατής μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

"Καθάρισε" ο Κονέ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Λεβαδειακό να έχει την υπεροχή και να τη μετουσιώνει σε γκολ στο 54'. Ο Κονέ αρχικά εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ χωρίς να σφυρίξει ο διαιτητής και για την κίνηση του αυτή αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Αυτό το βγήκε σε καλό για τον Ιβοριανό, αφού στην επανάληψη, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Καντιμοίρη. Ο τελευταίος είδε την εστία του να παραβιάζεται σε εκτός έδρας ματς μετά από 46 μέρες (5/2 στο ματς με τον Εργοτέλη)

Η Βέροια είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 63', αλλά ο Παυλίδης την σπατάλησε, αφού το σουτ του από το ύψος του πέναλτι δεν ήταν καλό. Ετσι ο Στρατηλάτης κατάφερε να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ισοφαρίσουν, αλλά ο Λεβαδειακός έβρισκε περισσότερους ανοικτούς διαδρόμους και έβγαινε συχνά στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές ο Μπεν ανέτρεψε τον Πετράτζι και αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 74'.

Ο Ντόστανιτς έριξε ότι επιθετικό όπλο είχε στη φαρέτρα του, όμως ο Λεβαδειακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά και δεν κινδύνεψε ξανά για την ισοφάριση. Αντίθετα οι Βοιωτοί έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεζαν για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μάντζιου έξω από την περιοχή.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Κονέ, Πετράτσι - Καλτσάς, Μπεν, Μπάρμπας
Κόκκινη: Μπεν (δεύτερη κίτρινη στο 74΄)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (87΄ Βούκσεβιτς), Μάντζιος, Ορτέγκα (67΄ Ροτζέριο), Μιλοσάβλιεφ (90΄ Μάγκας)
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπάρμπας, Όστοϊτς (65΄ Μπαργκάν), Σιόντης, Καλτσάς (76΄ Ζεζίνιο), Βεργώνης, Μπεν, Γκονσάλβες, Παυλίδης (79΄ Τραπ)

Πηγή: novasports.gr