Γκολ-πινελιά του Ρούνεϊ από 60 μέτρα στο Μπόλεϊν Γκράουντ

Η πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί του Ολυμπιακού με το 3-0 του Ολντ Τράφορντ την περασμένη Τετάρτη "ξεμπλόκαρε" τους παίκτες των Κόκκινων Διαβόλων. Κι αν ο τραυματισμός του Φαν Πέρσι "πάγωσε" το αίμα των φιλάθλων, ένας παίκτης από το Μέρσεϊσαϊντ με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο Γουέιν Ρούνεϊ, γνώριζε πλέον πως έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω για να πάρει η ομάδα του το "τρίποντο" στην έδρα της Γουέστ Χαμ.

Και το έκανε. Στο όγδοο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, γκρέμισε τα όνειρα των Σφυριών για οποιαδήποτε ανατροπή των δεδομένων για το φαβορί και το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Με σουτ από 60 μέτρα, πίσω δηλαδή από τη σέντρα κι ενώ είδε τον τερματοφύλακα Αντριάν εκτός θέσης, εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό, σαν... πινελιά πάνω από τον αγωνιστικό χώρο του Μπόλεϊν Γκράουντ (!) και "ξεκλείδωσε" τη νίκη. Η Γιουνάιτεντ πέρασε εύκολα από το Λονδίνο, με άλλο ένα γκολ του Ρούνεϊ στο 33' και από εκεί και πέρα, έκανε συντήρηση δυνάμεων, με το καστανοκόκκινο αγόρι να αποθεώνεται στην αλλαγή του στο 77', όταν στη θέση του πέρασε ο Τσικαρίτο Ερνάντεζ.

Και όχι άδικα! Για τους μυημένους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το γκολ του θύμισε εκείνο του Ντέιβιντ Μπέκαμ, με αντίπαλο τη Γουίμπλεντον το 1996.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι το... αγαπημένο των φίλων της Γιουνάιτεντ μεταξύ μπάλας και... μπύρας την Κυριακή, μια μέρα μετά τον αγώνα!

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τον ταλαντούχο Άγγλο φορ την ώρα που επιχειρεί το σουτ!

Δείτε τα δύο γκολ και συγκρίνετε μόνοι σας:

Γκολ Μπέκαμ (1996):

Γκολ Ρούνεϊ (2014):