Για την απόλυτη ανατροπή Άρσεναλ και Μίλαν

Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν αποκτήσει πολύ καλή "προίκα" από τους πρώτους αγώνες της φάσης των 16 του Champions League και είναι πλέον έτοιμες να σφραγίσουν σε Μόναχο και Μαδρίτη την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης.

Αμφότερες οι ομάδες αγωνίζονται στο γήπεδό τους και είναι σε φόρμα. Έχουν τεράστιο προβάδισμα από τη νίκη στο πρώτο ματς. Όμως μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δεν έχουν εξασφαλίσει τίποτα, καθώς λάθη και εφησυχασμοί στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν συγχωρούνται.

Μπάγερν και Ατλέτικο φιλοξενούν σε Μόναχο και Μαδρίτη την Άρσεναλ και τη Μίλαν αντίστοιχα, με την ευκαιρία να τσεκάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Εκτός κι αν Κανονιέρηδες και οι ροσονέρι αποδείξουν πως μπορούν να επιστρέψουν από το 0-2 και το 0-1 σε Λονδίνο και Μιλάνο αντίστοιχα.

Η παράδοση δείχνει ότι οι εκπλήξεις και οι ανατροπές των δεδομένων της πρόκρισης είναι πολύ σπάνιες. Μόλις δύο ομάδες στην ιστορία του Champions League έχουν κατορθώσει να προκριθούν μετά από εντός έδρας ήττα: ο Άγιαξ στα ημιτελικά του 1996 απέναντι στον Παναθηναϊκό (0-1, 0-3) και η Ίντερ απέναντι στην Μπάγερν στους 16 to 2011 (0-1, 2-3).