Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκης των Ονείρων επί της Μάντσεστερ Γ.

Στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερής του ευκαιρίας να κερδίσει το σεβασμό όλων και πολλούς πόντους στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Για την ομάδα των ερυθρολεύκων, η φετινή πορεία στην Ευρώπη είναι ήδη επιτυχημένη, αλλά αν δεν ηττηθούν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τρίτης, θα μπορούν να καυχιούνται ότι τουλάχιστον είχαν καλύτερη τύχη από τους τέσσερις δεύτερους των ομίλων που αγωνίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πορεία στην Ευρώπη είναι όνειρο τόσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και του Μίτσελ. Εξάλλου, ο Ισπανός όταν πρωτοπροσλήφθηκε, αυτά διακύρηττε, για να φτάσει να περάσει από χίλια μύρια κύματα μέχρι να φτάσει μπροστά στο εισιτήριο για τους πραγματικά μεγάλους.

Μια νίκη επί της πληγωμένης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα απογείωνε τον Ολυμπιακό στο κλειστό κλαμπ με τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Πόσω μάλλον μια πρόκριση...

Οι Άγγλοι αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς βλέπουν τη χρονιά τους να καταστρέφεται και η Ευρώπη αποτελεί το τελευταίο οχυρό τους. Με αυτούς τους αγώνες λήγει και το συγχωροχάρτι στον Ντέιβιντ Μόγιες, αν η έκβασή τους είναι αποτυχημένη.

Οι συγκρίσεις θυμίζουν Γιουβέντους του 1998/99, όταν ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά από τους ομίλους του Champions League και βρήκε μπροστά του τους μπιανκονέρι.

Οι Άγγλοι δεν σνομπάρουν τον Ολυμπιακό, δείχνουν να τον υπολογίζουν, αλλά παραμένουν φλεγματικοί. Την ώρα που ο Ράιαν Γκιγκς, Ουαλός γαρ, μιλούσε για "δύσκολο βράδυ", ο Γουέιν Ρούνεϊ άφησε εμβρόντητους τους δημοσιογράφους με την πεποίθησή του ότι η Γιουνάιτεντ θα φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης!

Είναι προβολή συναισθημάτων για να φτάσουν στην επιτυχία, απλή άγνοια κινδύνου, ή κυνισμός των κορυφαίων; Το βράδυ θα έχουμε την πρώτη απάντηση.

Κόσμος, παίκτες και Μίτσελ ζουν και αναπνέουν γι' αυτό το παιχνίδι και πρέπει να ανεβάσουν στροφές, μιας και στο πρωτάθλημα φέτος ουδέποτε δεν πιέστηκαν τόσο. Επίσης, πρόκειται αναμφίβολα για το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός καλείται να τα καταφέρει χωρίς τους Σαβιόλα και Βαλντέζ, με πιθανότερη ενδεκάδα τους: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Μαρκάνο, Μανωλά, Σάμαρη, Μανιάτη, Μασάντο, Χολέμπας, Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Με νίκη ή χωρίς, ο στόχος είναι ένας. Να ταξιδέψουν οι Πειραιώτες στο Μάντσεστερ για να αγωνιστούν στο Θέατρο των Ονείρων, έχοντας να υπερασπιστούν ένα αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές, με τους Κόκκινους Διαβόλους να μετρούν τέσσερις στις τέσσερις νίκες τις σεζόν 2001/02 και 2002/03: 3-0 και 4-0 στο Ολντ Τράφορντ και 2-0 στο ΟΑΚΑ και 3-2 στη Ριζούπολη, με σκόρερ τους Τζόρτζεβιτς και Χούτο. Ελπίζουν το βράδυ της Τρίτης αυτό το στατιστικό ν' αλλάξει...