Άγιαξ-Σάλτσμπουργκ 0-3: Ο Σοριάνο σκόραρε από το… σπίτι του!

Η φετινή χρονιά ανήκει στην αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Η ομάδα της Ρεντ Μπουλ, του μεγιστάνα και κομματάρχη Στρόναχ, έκανε ρεκόρ συνεχόμενων νικών, φθάνοντας τις 13, σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ρεκόρ επετεύχθηκε σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα, στον πρώτο της φάσης των 32 του Europa League, όπου η Σάλτσμπουργκ πέρασε τελικά με περίπατο από την Άμστερνταμ Αρίνα, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Άγιαξ με 3-0 και σκέφτεται ήδη τον επόμενό της αντίπαλο.

Για τους πρωταθλητές Αυστρίας, το πρώτο γκολ ήρθε με χτύπημα πέναλτι του αρχηγού Τζόναθαν Σοριάνο στο 14' και στο 2-0 έκανε ο Σάντιο Μανέ από το Μάλι, από ασίστ του Κέβιν Καμπλ.

Όλα... έβγαιναν στην αρμάδα του Ρότζερ Σμιντ και ο Σοριάνο στο 35' είδε τον τερματοφύλακα Σίλεσεν του Άγιαξ εκτός θέσης και τον "κρέμασε" με σουτ πίσω από τη σέντρα, επιτυγχάνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Τα υπόλοιπα 65 λεπτά του αγώνα του Άμστερνταμ Αρίνα ήταν τυπική διαδικασία με αρκετούς από τους 51.240 φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση να φεύγουν νωρίς-νωρίς από το γήπεδο.

Η Σάλτσμπουργκ, πλέον, καλείται να διευρύνει το σερί της στις 14 νίκες επί της Τρενκβάλντερ Αντμίρα την Κυριακή και ελπίζει και σε μια δεύτερη νίκη επί του Αίαντα στο γήπεδό της -με πλαστικό χλοοτάπητα- την ερχόμενη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.