Προπονητής του Μήτρογλου ο Φέλιξ Μάγκατ

Υπάρχει κάποια καρμική σχέση μεταξύ Ελλάδας και του 61χρονου Φέλιξ Μάγκατ, δεν εξηγείται διαφορετικά...

Δεν είναι μόνο ότι το 1983 ο Γερμανός νυν προπονητής, τότε παίκτης στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο με το Αμβούργο στο ΟΑΚΑ της Καλογρέζας, όντας και ο σκόρερ του μόνου τέρματος ενάντια στη Γιουβέντους.

Στην καριέρα του στη Σάλκε ο Μάγκατ "έφερε" τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και προπόνησε ακόμη τους Βασίλη Πλιάτσικα και Άγγελο Χαριστέα, τον οποίο επίσης έφερε ο ίδιος στο Γκελζενκίρχεν.

Πλέον, μιας και ανέλαβε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τις τύχες της αγγλικής Φούλαμ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι... ερωτευμένος με το ελληνικό στοιχείο, μιας και θα έχει υπό τις οδηγίες του τον Γιώργο Καραγκούνη και το νέο αστέρι των Κότατζερς, Κώστα Μήτρογλου!

Το εντυπωσιακό είναι ότι  Μάγκατ, έχει να προπονήσει από τον Οκτώβριο του 2012, πρόσφατα απέρριψε πρόταση του Αμβούργου, αλλά δέχτηκε να δουλέψει στην ομάδα του Λονδίνου, διότι αναγνώρισε ως πρόκληση το να προσπαθήσει να σώσει τη Φούλαμ από τον υποβιβασμό από την Premier League!

Οι Κότατζερς έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Ρενέ Μόλεσταϊν, ο οποίος αρχικά προωθείτο για μόνιμη λύση ως το καλοκαίρι, αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε και προχώρησαν άμεσα στην αντικατάστασή του με τον Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών.

"Η ομάδα μας έδειξε θετικά στοιχεία στα τελευταία ματς, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχουμε κάνει νίκη από την 1η Ιανουαρίου. Με βάση τη φόρμα μας, δεν μπορούμε απλά να ελπίζουμε πως η τύχη μας θα αλλάξει. Και με 12 παιχνίδια να απομένουν και τέσσερις βαθμούς να μας χωρίζουν από τη σωτηρία, δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε. Πρέπει να δράσουμε", δήλωσε, περιχαρής και φιλόδοξος, ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος, συν τοις άλλοις, απένειμε τα εύσημα στον Άλιστερ ΜακΙντος για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Προφανώς γνωρίζετε ότι ανάμεσα στους παίκτες που μετακόμισαν πρόσφατα στο Κρέιβεν Κότατζ είναι και ο Κώστας Μήτρογλου.

Πάντως, οι οπαδοί της Φούλαμ, από την πλευρά του, αντιμετώπισαν με μεγάλη επιφυλακτικότητα την πρόσληψη Μάγκατ, με ερωτηματικά για το αν ταιριάζει στο στυλ και τη φιλοσοφία της ομάδας τους.

Ξεχωρίζει η ατάκα μέσω Twitter, απ' όπου, άλλωστε, έγινε όλο το επικοινωνιακό "παιχνίδι" των οπαδών, για τον χαρακτήρα και την αυστηρότητα του Φέλιξ Μάγκατ: "Ο Φαρφάν κάποτε είπε πως προτιμά να δουλέψει στα ορυχεία του Περού, από το να συνεργαστεί ξανά μαζί του".