Ήττα με πρόκριση αγγαρεία για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου (72' Καπετάνος), αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μετά το 4-0 του πρώτου ματς.

Ο Γιάννης Αναστασίου, με την ομάδα του να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά το εισιτήριο από το ματς της Λεωφόρου, διάλεξε να αφήσει αρκετούς βασικούς εκτός, ξεκινώντας με νεανικό σχήμα.

Οι Βολιώτες - που επίσης έκαναν αλλαγές στη σύνθεσή τους- το εκμεταλλεύτηκαν και με καλή εμφάνιση έσωσαν το γόητρό τους.

Οι «πράσινοι» περιμένουν πλέον να μάθουν το τελευταίο τους εμπόδιο πριν τον τελικό, από το ζευγάρι ΟΦΗ - Πανιωνίου (2-0 το πρώτο ματς).

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Τερματοφύλακας ο Γεωργίου, αμυντική τετράδα οι Γιαλούσης (δεξιά), Μελίσσης, Αρβανίτης και Κόμνος (αριστερά). Αμυντικά χαφ οι Ρόκας και Κριστομπάλ. Δεξιά στο κέντρο ο Καρράς, αριστερά ο Δεινόπαπας και πίσω από τον προωθημένο Ντινόπουλο ο Καρίλ.

Με 4-4-2 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός. Στο τέρμα ο Κοτσόλης, αμυντική τετράδα με Μαρινάκη (δεξιά), Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλο και Χουχούμη (αριστερά). Δεξιά στο κέντρο ο Σπυρόπουλος, αριστερά ο Ντίνας,κεντρικά χαφ οι Δώνης και Πράνιτς, επιθετικοί οι Κλωναρίδης και Καρέλης.

Μετριότητα στο α'

Με τις δύο ομάδες να έχουν λύσει τους λογαριασμούς τους ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι και τους προπονητές να έχουν κάνει αρκετές αλλαγές, θα περίμενε κανείς ένα «ανοικτό» ματς με αρκετές φάσεις.

Αυτό όμως δεν συνέβη στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε μακρινά σουτ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την πρωτοβουλία και το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, με τους «πράσινους» να ψάχνουν την ευκαιρία για να βγουν στην αντεπίθεση, έχοντας σε ρόλο «μπαλαντέρ» στον χώρο του κέντρου τον Πράνιτς.

Το σχέδιο δεν πέτυχε για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, καθώς ακόμα και όταν βρίσκονταν οι χώροι για την κόντρα, έλειπε η απαραίτητη ομαδικότητα από τους φιλοξενούμενους στην τελική πάσα.

Στο 6', στο 10' και στο 19' οι γηπεδούχοι είχαν ισάριθμα σουτ με τους Καρίλ, Δεινόπαπα και Κριστομπάλ, με τον Κοτσόλη να αποκρούει και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με επίσης μακρινές προσπάθειες από τους Χουχούμη, Ντίνα και Καρέλη, όμως η καλύτερη φάση του πρώτου 45λέπτου έγινε στις καθυστερήσεις από τους γηπεδούχους, με τον Ντινόπουλο να αναγκάζει σε καλή επέμβαση τον Κοτσόλη.

Με Καπετάνο «εκτελεστή»

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές, καθώς ο Ρισβάνης δεν μπόρεσε να συνεχίσει έπειτα από έναν τραυματισμό στο α' και αντικαταστάθηκε από τον Κουτρουμπή, ενώ ο Αμπέντ πήρε τη θέση του Κλωναρίδη.

Οι «πράσινοι» άρχισαν φουριόζοι το δεύτερο 45λεπτο και στο 47' ο Καρέλης με σουτ ανάγκασε τον Γεωργίου να εκτιναχθεί στην αριστερή του γωνία για να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 51' ο ίδιος παίκτης γύρισε σε επίκαιρη θέση για τον Σπυρόπουλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων απάντησε με επιθετικές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους  Πινδώνη και Καπετάνο, με στόχο να κυνηγήσει τη νίκη.

Πράγματι, οι νεοεισελθόντες αναζωογόνησαν τους γηπεδούχους, με τον Καπετάνο στο 66' να δοκιμάζει για πρώτη φορά το πόδι του σε σουτ που κατέληξε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα όμως θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ο Δεινόπαπας έγινε κάτοχος της μπάλας από την αριστερή πλευρά (από θέση οφσάιντ, όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι) και την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στον Καπετάνο που περίμενε στο ημικύκλιο και έκανε απ' ευθείας το αριστερό συρτό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κοτσόλης για το 1-0.

Θέμα ...ανατροπής του σκορ του πρώτου αγώνα βέβαια δεν θα μπορούσε να τεθεί, παρ' όλο που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και για ένα δεύτερο γκολ.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός παρά τις παραινέσεις του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο δεν κατάφερε να ανεβάσει στροφές και δεν απείλησε πέρα από τη φάση του 87', όταν οι Αναστασόπουλος και Αμπέντ δεν μπόρεσαν να νικήσουν σε διαδοχικά σουτ τον Γεωργίου.

Έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε την τιμητική νίκη και ο Παναθηναϊκός την πρόκριση για τα ημιτελικά με συνολικό σκορ 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Δεύτερος προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος (πρώτο ματς 0-4)

Γκολ: 72' Καπετάνος
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας). Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Καραβασίλης (Καβάλας).
Κίτρινη: Μαρινάκης
Κόκκινες: -

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Ρόκα, 4-2-3-1): Γεωργίου - Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κόμνος - Ρόκας (58' Καπετάνος), Κριστομπάλ - Καρράς (63' Ζέρης), Δεινόπαπας, Ντινόπουλος - Καρίλ (58' Πινδώνης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου, 4-4-2): Κοτσόλης - Μαρινάκης, Ρισβάνης (46' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης - Σπυρόπουλος, Δώνης, Πράνιτς, Ντίνας (73' Αναστασόπουλος) - Κλωναρίδης (46' Αμπέντ), Καρέλης.

πηγή: novasports.gr