Ξεκίνησαν τα έργα για το γήπεδο της ΑΕΚ

Τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ξεκίνησαν και την Τρίτη, η πρώτη μπουλντόζα μπήκε στο οικόπεδο που θα γίνουν τα έργα για τις απαραίτητες προεργασίες.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 08:00 της Τρίτης ξεκίνησε η πρώτη φάση έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την Τετάρτη, στο σημείο θα βρεθούν ειδικά μηχανήματα, με σκοπό να γίνει στρωματογραφία και έλεγχος ποιότητας του εδάφους. Όπως ενημερώνουν οι ιθύνοντες της Ένωσης, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα.

Η Δικέφαλος 1924 ζήτησε από το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να εκδοθεί άδεια για έρευνες γεώτρησης περιμετρικά του γηπέδου. Επίσης, έρευνα γεώτρησης θα γίνει και στις τέσσερις πλευρές του γηπέδου.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορική ημέρα για την Ένωση, καθώς ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Σταδιακά θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον χώρο, όπου βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια το γήπεδο Νίκος Γκούμας.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καταστρώσει η Δικέφαλος 1924, τα έργα θα ολοκληρωθούν σε περίπου δυο χρόνια θα συμπέσουν με την επιστροφή της Ένωσης στη Superleague, όπως έχει προγραμματίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

 

Πηγή: novasports.gr